Hamas ile siyonist rejim arasında yürütülen iki aşamalı esir takası kapsamında 20 İsrailli esir Kızılhaç’a teslim edildi. Ayrı bir operasyon çerçevesinde Uluslararası Kızılhaç Komitesi ekipleri, İsrail hapishanelerinde tutulan Filistinli esirleri Gazze ve Batı Şeria’ya naklediyor.
Qodsna'nın El Cezire’ye dayandırdığı habere göre, Kızılhaç, yedi İsrailli esiri teslim aldığını ve ateşkes anlaşması çerçevesinde esirlerin serbest bırakılma sürecini kolaylaştırdığını açıkladı.
Kassam Tugayları da yedi İsrailli esiri Kızılhaç’a teslim ettiklerini duyurdu.
Bu sabah saatlerinde de Hamas tarafından esir takasının ikinci aşaması gerçekleştirildi. Bu kapsamda 13 Siyonist esir Kızılhaç’a teslim edildi.
Ayrı bir operasyon çerçevesinde Uluslararası Kızılhaç Komitesi ekipleri, İsrail hapishanelerinde tutulan Filistinli esirleri Gazze ve Batı Şeria’ya naklediyor.
Filistinli Esirler Medya Ofisi, “Özgürlerin Fırtınası” adlı üçüncü takas kapsamında bugün 1968 esirin serbest bırakılacağını duyurdu. Bu esirlerden 250’sinin müebbet ve ağır hapis cezaları aldığı, 1718’inin ise 7 Ekim’den sonra tutuklanan Gazzeliler olduğu belirtildi.
Aynı zamanda Uluslararası Kızılhaç Komitesi, hayatını kaybedenlerin naaşlarının naklini de kolaylaştıracak. Filistin direnişinin, işgalcilerin saldırıları sırasında öldürülen bazı İsrailli esirlerin ceset kalıntılarını bugün öğleden sonra teslim etmesi bekleniyor.
Siyonist rejim ile Hamas arasında yürürlüğe giren ateşkes anlaşmasının uygulanması sürecinde, müzakerelere yakın kaynaklar Fransız haber ajansına yaptıkları açıklamada Hamas’ın, İsrail’in serbest bırakacağı esirler listesinde yedi önde gelen Filistinli ismin bulunmasında ısrar ettiğini aktardı. Bu isimler arasında Mervan el-Bergusi, Ahmed Saadat, İbrahim Hamid ve Abbas es-Seyyid de yer alıyor.
Haber kaynaklarına göre, Siyonist rejim kabine üyeleri, Hamas ile yapılan esir takası anlaşması kapsamında serbest bırakılacak Filistinli esirler listesinde değişiklik yapılmasına ilişkin telefon görüşmeleriyle istişarelerde bulunuyor.
Haberde, daha önce serbest bırakılmış olan iki Filistinli esirin ana listeden çıkarıldığı bildirildi.
Siyonist medya, rejim kabinesinin beş Gazzeli tutukludan oluşan yedek bir listeyi onayladığını ve gerekmesi halinde bu listedeki isimlerin kullanılacağını duyurdu. Bu listede Dr. Hüsam Ebu Safiye’nin de adı geçiyor. Haberlere göre, Ebu Safiye’nin serbest bırakılması, ana listedeki esirlerin tamamının özgürlüğüne kavuşmaması durumunda gerçekleşecek ve bu karar, katil Netanyahu ile Savaşma Bakanı Yisrael Katz’ın onayıyla uygulanacak.
Katar merkezli El Cezire televizyonu ise, İsrail’in ateşkes ve esir takası anlaşması kapsamında serbest bırakılacak Filistinli esirlerin listesi üzerinde yaptığı değişikliklerin rejimin zayıflığının bir göstergesi olduğunu bildirdi.
www.kudusgunu.com