SİYONİST BELEDİYE FİLİSTİNLİ AİLEYİ EVİNİ YIKMAYA ZORLADI

Kudüs’teki işgal belediyesi, Mescid-i Aksa’nın güneyinde yer alan Silvan beldesinde Filistinli bir aileyi evini ruhsatsız inşa edildiği gerekçesiyle yıkmaya zorladı. 

Görüntülenme: 869 Tarih: 03 Eylul 2022 17:59
SİYONİST BELEDİYE FİLİSTİNLİ AİLEYİ EVİNİ YIKMAYA ZORLADI

Vadi Hulve Bilgi Merkezi, işgal belediyesinin Hadiye ailesini Silvan beldesi Ra’s El-Amud Mahallesi’ndeki evini kendi elleriyle yıkmaya mecbur ettiğini açıkladı.
 

Alenin evin işgal belediyesi ekipleri ve işgal güçleri tarafından yıkılması halinde “yıkım ücreti” ödemekten kaçınmak için işgal belediyesinin yıkım kararını uygulamak zorunda kaldığı belirtildi.
 

Hadiye ailesi, evlerinin 12 yıl önce inşa edildiğini ve 10 yıldır işgal belediyesinden bina için ruhsat almaya çalıştıklarını, 50 bin şikel para cezası ödediklerini ve buna rağmen işgal belediyesinin yıkım kararını dondurmayı ya da ertelemeyi reddettiğini bildirdi.
 

Hadiye ailesi ayrıca yıkılan binada yaşayan üç ailenin evsiz kaldığını ifade etti.
 

İşgal belediyesi dün de (2 Eylül Cuma) Kudüslü Ziyad Adnan Derviş’i El-İseviyye beldesindeki evini ruhsatsız inşa edildiği gerekçesiyle yıkmaya zorladı.
 

Filistinlileri topraklarını bırakıp göç etmeye zorlamak isteyen işgal yönetimi, Filistinlilere ait evleri ve işyerlerini ruhsatsız inşa edildiği bahanesiyle yıkıyor.
 

İşgal altındaki topraklarda Yahudi yerleşimciler için sürekli yeni konutlar inşa eden işgal yönetimi, nüfus artışı sebebiyle konut sıkıntısı çeken Filistinlilere ise inşaat izni vermiyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar