MAHMUD ABBAS YÖNETİMİ DİRENİŞÇİ MÜSLÜMANLARI TUTUKLUYOR

Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik teşkilatlarının, herhangi bir hukuki gerekçe olmaksızın tamamen siyasi sebeplerle ve muhalif kesimlere baskı amacı taşıyan siyasi tutuklamaları kesintisiz bir şekilde sürüyor. Haziran ayının başından itibaren siyasi amaçlarla tutuklananların sayısının 63 olduğu belirtildi. Tutuklananların çoğunluğunu üniversite öğrencileri ve özgürleştirilmiş eski esirler oluşturuyor.  

Görüntülenme: 696 Tarih: 30 Haziran 2022 03:36
MAHMUD ABBAS YÖNETİMİ DİRENİŞÇİ MÜSLÜMANLARI TUTUKLUYOR

Adalet İçin Avukatlar Grubu konuyla ilgili açıklamasında Haziran ayının başından itibaren Filistin güvenlik organları tarafından siyasi sebeplerle tutuklananların sayısının 63 olduğu dile getirildi. 

Grup, siyasi tutuklamalar hadisesini ve Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik organlarının hak ihlallerini yakından takip ettiğini belirtirken Haziran başından itibaren bu ihlallerde artış gözlendiğine dikkat çekti. 

Grup, tutuklamaların Batı Şeria'nın farklı şehirlerine dağıldığını ve çoğunlukla Koruyucu Güvenlik Teşkilatı ile İstihbarat tarafından gerçekleştirildiğini vurguladı. 

Grup tutuklananlara genellikle kargaşa çıkarma, grupçuluk, yasa dışı toplantı ve gösteri düzenleme, yasa dışı yollarla para temin etme, ruhsatsız silah taşıma ve yönetime yönelik sözlü saldırı gibi suçlamalarda bulunulduğunu ifade etti.

Filistin istihbaratının bugün (29 Haziran Çarşamba) sabah da 59 yaşındaki Ahmed Ubeyd'i ifadeye çağırdığı, onun oğlu Muin'in de 4 günden beri Filistin hapishanelerinde tutuklu olduğu belirtildi. 

Filistin Yönetimi'nin cezaevlerinde siyasi sebeplerle tutuklu bulundurulanların aileleri, 18 Haziran'da bu zulmün son bulması ve siyasi tutukluların tümünün serbest bırakılması talebiyle Ramallah'ta bir gösteri düzenlemişti. 

Ramallah'ın merkezindeki El-Menare Kavşağı'nda düzenlenen dayanışma gösterisine katılanlar, siyasi tutukluların vakit geçmeden, bir an önce özgürlüklerine kavuşturulmaları gerektiğini vurgulayarak onların özgürce seslerini yükseltme hakkını çoktan elde etmiş olduklarını hatırlattılar. 

Yapılan açıklamalarda birçok kişinin haklı hiçbir gerekçeye dayanılmaksızın, tamamen siyasi sebeplerle Filistin güvenlik organları tarafından cezaevlerinde veya sorgulama merkezlerinde tutulduğu, bunların sorgulama esnasında bazen insanlık dışı işkencelere de maruz kalabildikleri ifade edildi. 

İşgal rejimiyle Filistin Yönetimi arasındaki güvenlik işbirliğinin devam etmesinin bütün bu siyasi tutuklamalarda önemli payı olduğu tahmin ediliyor. Bunun yanı sıra Filistin'de siyasi hakimiyeti elinde bulunduran kadro muhaliflerini susturmak amacıyla da onları gözaltına alabiliyor ve siyasi baskı uygulayabiliyor.

Şeyh İkrime Sabri de 24 Haziran'da Mescidi Aksa'da verdiği Cuma hutbesinde, Filistin Yönetimi'nin Eriha hapishanesinde tutulan siyasi tutuklular konusunda da değinerek bunların korkunç işkencelere maruz kaldıklarını, cezaevi yetkililerinin imajlarının iyileştirilmesi için söz konusu siyasi tutukluların tümünün serbest bırakılması gerektiğini dile getirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar