ŞEYH İKRİME SABRİ: İŞGAL REJİMİ MESCİD-İ AKSA'YI TÜM YÖNLERDEN KUŞATIYOR

Mescid-i Aksa Hatibi ve Kudüs’teki Yüksek İslami Heyet Başkanı Şeyh İkrime Sabri, Şeyh Cerrah Mahallesi’nin Filistin direnişinin meşalesi olmaya devam edeceğini belirterek, işgal rejiminin Mescid-i Aksa’yı tüm yönlerden kuşatmaya çalıştığı uyarısında bulundu Mescid-i Aksa Hatibi ve Kudüs’teki Yüksek İslami Heyet Başkanı Şeyh İkrime Sabri, Şeyh Cerrah Mahallesi’nin Filistin direnişinin meşalesi olmaya devam edeceğini belirterek, işgal rejiminin Mescid-i Aksa’yı tüm yönlerden kuşatmaya çalıştığı uyarısında bulundu. 

Görüntülenme: 1000 Tarih: 20 Mart 2022 10:11
ŞEYH İKRİME SABRİ: İŞGAL REJİMİ MESCİD-İ AKSA'YI TÜM YÖNLERDEN KUŞATIYOR

Mescid-i Aksa Hatibi ve Kudüs’teki Yüksek İslami Heyet Başkanı Şeyh İkrime Sabri, Şeyh Cerrah Mahallesi’nin Filistin direnişinin meşalesi olmaya devam edeceğini belirterek, işgal rejiminin Mescid-i Aksa’yı tüm yönlerden kuşatmaya çalıştığı uyarısında bulundu.

 

 

İkrime Sabri, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kudüs’ün merkezinde yer alan Şeyh Cerrah Mahallesi’nin coğrafi ve tarihi konumu sebebiyle direniş meşalesi olarak kalacağını ifade etti.

 

 

İşgal rejiminin Şeyh Cerrah, Silvan ve Kudüs’ün tarihi tüm mahallelerindeki planlarının Mescid-i Aksa’yı kuşatma projesinin bir parçası olduğuna dikkat çeken İkrime Sabri, işgalcilerin Mescid-i Aksa’nın kuzeyindeki Yahudileştirme projelerini Şeyh Cerrah’ta ve güneyindekileri de Silvan’da hayata geçirmek için zamanla yarıştıklarını söyledi.

 

 

İkrime Sabri, “siyasi felçli” olarak nitelediği Filistin Yönetimi’nin ve liderlerinin Kudüs’e yönelik duyarsızlığını da kınadı.

 

 

Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi, işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına maruz kalıyor.

 

 

Yahudi yerleşimcilerin kışkırtıcı faaliyetlerine izin veren işgal güçleri, mahalle sakinlerine ve kendilerine destek veren dayanışmacılara ise baskı uyguluyor.

 

 

Mahalle sakinlerinden onlarca aile işgal güçlerinin baskıları ve Yahudi yerleşimcilerin saldırıları ve tehcir tehdidi altında yaşıyor.

 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar