HAMAS'TAN KUDÜS VE BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Abdurrahman Şedid, Batı Şeria ve Kudüs’te yaşayan Filistinlileri sivil ve silahlı tüm şekilleriyle işgale karşı direnişi sürdürmeye davet etti. 

Görüntülenme: 1176 Tarih: 07 Mart 2022 18:11
HAMAS'TAN KUDÜS VE BATI ŞERİA AÇIKLAMASI

Şedid, dün öğleden sonra konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Batı Şeria ve Kudüs’teki halkımız intifadaya yeniden dönmeye doğru gidiyor. Halkımızın diri olduğundan ve kalbinin direnişle attığından şüphe duymamalıyız” dedi.
 

Hamas’ın işgale karşı mücadele, Kudüs’e ve esirlere destek için işgal altındaki tüm Filistin topraklarında olduğu gibi Batı Şeria’da da direnişi ayağa kaldırmakta ısrar ettiğini belirten Şedid, Batı Şeria’da devrimci ruhun sürdürülmesi ve direnişin desteklenmesi gerektiğini ifade etti.
 

İşgal rejimiyle Ramallah’taki yönetim arasında çözüm bulma amacıyla başlatılan Oslo sürecinin bir başarısızlıktan diğerine geçtiğini bildiren Şedid, Filistin Yönetimi’nin kontrolü altındaki bölgelerde gerçek anlamda çözülmeler olduğuna işaret etti.
 

Hamas lideri, Filistin Yönetimi’nin artık seçim sonuçlarından, siyasetten ya da milli tavırdan aldığı bir meşruiyeti kalmadığına ve sadece işgal güçleriyle yapılan güvenlik koordinasyonunu yürüttüğüne dikkat çekti.
 

Batı Şeria’da geçen hafta yaşanan çatışmalarda Filistinlilerden şehit düşenler ve Yahudi yerleşimcilerden yaralananlar olurken, birçok yerde de işgal güçlerine ateş açma eylemleri gerçekleştirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar