GASIP İSRAİL SİLVAN'DA BİR EVİ GASP ETTİ

 

Görüntülenme: 1251 Tarih: 25 Şubat 2022 21:53
GASIP İSRAİL SİLVAN'DA BİR EVİ GASP ETTİ

Uluslararası siyonizm tarafından desteklenen ve Kudüs'teki yahudileştirme faaliyetlerini organize eden, siyonist işgalin de eşkıyalık işlerini yürüten örgütler arasında yer alan Ateret Cohanim bir diğer adıyla Ateret Jerushalayim örgütünün Kudüs'ün Silvan semtindeki Babu'l-Amud Mahallesi'nde bazı ihanetçileri aracı edinerek Filistinlilere ait bir evi gasp ettiği haber verildi. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre mahalle halkı yahudi yerleşimcilerin, dün (24 Şubat Perşembe) İbrahim Avad isimli şahsa ait eve ana kapısından girerek burayı ele geçirmeye başladıklarını görünce şaşırdı. 

Mahalle halkı bu evin yerleşimci çetelerin ele geçirdiği ve aynı aileye ait ikinci ev olduğuna, diğerini de yine birtakım ihanetçi aracılar edinerek iki ay önce ele geçirdiklerine dikkat çekti. 

Kaynakların verdiği bilgilerde, evin sahibi aileye işgal belediyesi tarafından, evin ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkılacağı ihtarı verildiğine, ancak bu yasanın yerleşimcilere uygulanmadığına dikkat çekildi. Bazı ihanetçi aracılar da bundan yararlanarak böyle tehditle karşı karşıya olan evleri yerleşimcilerin işine yarayacak birtakım tuzaklar çevirmek için değerlendirmeye çalışıyorlar.  

Mescidi Aksa'nın güneyindeki Silvan semtinde yahudileştirme faaliyetlerini organize eden siyonist örgütler tarafından kurulmuş birçok yahudi yerleşim bölgesi bulunuyor ve bunların çoğu kaçak inşaatlardan oluşuyor. Ancak işgal belediyesi onların kaçak inşaatlarına dokunmuyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar