FİLİSTİNLİ LİDERLER ŞEYH CERRAH DİRENİŞİNİ DEĞERLENDİRDİ (VİDEO)

 

Görüntülenme: 1152 Tarih: 17 Şubat 2022 11:03
FİLİSTİNLİ LİDERLER ŞEYH CERRAH DİRENİŞİNİ DEĞERLENDİRDİ (VİDEO)

Filistinli grupların üst düzey yetkilileri Nuceba Hareketi’nin Gazze muhabirine, Şeyh Cerrah Mahallesi ve Kudüs’te devam eden direnişi değerlendirdi.

MUHAMMED HAMADE (Hamas’ın Kudüs Sözcüsü): "Halkımızın Şeyh Cerrah ve Kudüs'teki direnişi kesinlikle tüm Filistinlilerin inandığı Filistin bayrağını gönderde tutma ve dikkatleri Kudüs'e çevirme şiarının işaretidir. Burada tüm Filistinliler savaş meydanlarında yani Batı Şeria ve Gazze'de bu meseleye tepki verdi. Cenin mücahitleri Kudüs'ü ve halkını savunmak için direndi ve halkımızın Kudüs'teki bu efsanevi direnişi, uğursuz çabaları ve planları erteleterek etkisiz hale getiriyor. HAMAS ve Filistin direniş grupları düşmanın saldırılarına karşı direneceğine dair milletimize güven veriyor."

AHMED ELMUDELLİL (İslami Cihad Komutanı): "Siyonist rejim Şeyh Cerrah'ta etnik yapıyı değiştirme peşinde. Biz Şeyh Cerrah'ta halkımızı destekliyoruz. Onlara diyoruz ki, savaşınız Filistin’in direniş savaşıdır. Sizi desteklemekten vazgeçmeyeceğiz. Biz, Batı Şeria'daki vatandaşlarımızdan istiyoruz ki, meydanı siyonist rejim güvenlik güçlerine ve yerleşimcilere dar etsinler. Filistin güvenlik güçleri de silahını siyonist işgalcilere doğru yöneltip direnişin elini güçlendirsin. Direniş Gazze'de bulunuyor, çünkü bu savaş tüm Filistinlilerin siyonist işgalciler karşısındaki savaşıdır."

MAHMUD HALEF (Filistin Demokratik Cephesi Komutanı): "İsrailli yerleşimciler Şeyh Cerrah ve Kudüs'teki işgal ordusunu destekleyerek saldırılarda bulundular ve halkımıza karşı açıkça tecavüzlerini sürdürüyorlar. Evleri yıkıyor, halkı bulundukları bölgelerden çıkarıyor, sokaklarda terör estiriyorlar. Bu sorunlar sadece Kudüs ve Şeyh Cerrah'ta değil hatta tüm Filistin’de durumun patlama noktasına geldiğini gösteriyor. Bu cinayetler uluslararası topluma aşırıcı Bennett hükümetinin ve yerleşimcilerin işgal ordusunu desteklemelerindeki hadsizliğinin, Filistin'de durumun kontrolden çıkacağı mesajını veriyor. Biz uluslararası toplumdan ve BM'den İsrail’in siyasetlerini dizginleyerek devam eden saldırılarını durdurmalarını istiyoruz."

kudusgunu.com

Yorumlar