KASSAM KABRİSTAN'I İÇİN GÖSTERİ DÜZENLENDİ

 

Görüntülenme: 1142 Tarih: 12 Şubat 2022 06:17
KASSAM KABRİSTAN'I İÇİN GÖSTERİ DÜZENLENDİ

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yer alan Hayfa yakınında yer alan terk edilmiş durumdaki Şeyh beldesinde bulunan Kassam Kabristanı'na yönelik olarak işgal güçleri tarafından gerçekleştirilen saldırıları ve düzleme çalışmalarını protesto amacıyla dün (11 Şubat Cuma) halk ve aktivistler tarafından gösteri düzenlendi. 

Bu kabristanda yakınları gömülü olan ailelerin, işgal güçlerinin kabirleri eşmelerine tepkili ve öfkeli oldukları belirtildi. Bu yüzden Hayfa Vakıflar Mütevelli Heyeti'nin ve aktivistlerin çağrısıyla dün Cuma namazı sonrası gösteri düzenlendiği belirtildi. 

İşgalcilerin buldozerlerin geçtiğimiz hafta, işgal polisinin himayesinde söz konusu kabristanın alanına girerek düzleme ve birtakım ticari şirketlerin kendilerine ait olduğunu iddia ettikleri geniş bir alanın etrafının tellerle çevrilmesi için hazırlık çalışmaları yaptıkları ifade edildi. 

Oysa işgal rejiminin Yüksek Mahkemesi daha önce bu kabristana dokunulmaması ve kabristanda gömülü olanların yakınlarıyla İsrail yönetimi arasında bir uzlaşma sağlanması için teklifte bulunulması kararı vermişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar