SİYONİST GÜÇLER MESCİD-İ AKSA VE BATI ŞERİA'DA 8 FİLİSTİNLİYİ GÖZALTINA ALDI

İsrail işgal güçlerinin bugün (11 Şubat Cuma) Nablus ahalisinden olan 5 Filistinli genci Mescidi Aksa'nın kapılarından olan Katanin Kapısı civarında gözaltına aldıkları haber verildi.  

Görüntülenme: 1417 Tarih: 11 Şubat 2022 18:21
SİYONİST GÜÇLER MESCİD-İ AKSA VE BATI ŞERİA'DA 8 FİLİSTİNLİYİ GÖZALTINA ALDI

Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre Mescidi Aksa kapılarının önlerinde toplanan işgal güçleri, Katanin Kapısı civarında, Nablus ahalisinden oldukları bilinen ancak henüz kimlikleri tespit edilemeyen beş genci Mescidi Aksa'ya giriş izinlerinin olmadığı gerekçesiyle gözaltına aldı. İşgal güçlerinin bunlardan birini de çok şiddetli bir şekilde darp ettiği belirtildi. 

İsrail işgal güçlerinin bugün sabahın erken saatlerinde de Batı Şeria'nın Cenin ve El-Halil bölgelerinde üç Filistinliyi gözaltına aldıkları haber verildi. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri Cenin'in güneybatısındaki Anze köyünde, Hassan Eş-Şerebati ve Ramiz Sadaka isimli gençleri evlerine baskın düzenleyerek ve geniş çaplı arama yaptıktan sonra gözaltına aldılar. 

Yine yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri El-Halil'in ortasındaki Es-Sehle semti civarında da Hani Ebu İsnine isimli genci gözaltına aldılar. 

Dün gece de işgal güçlerinin baskın düzenlemesi üzerine Burka kasabasının girişinde yoğunlaşan çatışmalar olmuştu. 

 

  Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar