NAKAB'DA DİRENİŞ DEVAM EDİYOR

İşgal rejimi resmi radyosu “Kan”, 1948’de işgal edilen Filistin topraklarının güneyinde yer alan En-Nakab bölgesinde gözaltına alınanların sayısının 100’ü geçtiğini ve gözaltına alınanlar arasında çocukların da olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 1269 Tarih: 16 Ocak 2022 16:22
NAKAB'DA DİRENİŞ DEVAM EDİYOR

Radyo, bugün (16 Ocak Pazar) konuyla ilgili yayınladığı haberde, işgal mahkemesinin gözaltına alınanlardan 50’den fazlasının gözaltı sürelerini uzattığını ve geri kalanları ise ev hapsi cezası vererek serbest bıraktığını bildirdi.
 

Haberde ayrıca işgal mahkemelerinin işgal polisi ve gözaltına alınanların avukatları tarafından yapılan itirazları görüşmeye devam ettiği belirtildi.
 

Geçtiğimiz Perşembe günü işgal yönetiminin arazilerine el koyarak buldozerlerle tesviye çalışmalarına başlamasını protesto için gösteri yapan çok sayıda Filistinliye sert bir şekilde müdahale eden işgal güçleri onlarca kişiyi plastik mermilerle yaraladı ve bir o kadarını da gözaltına aldı.
 

Yerel kaynaklar, en az üç gencin hastaneye kaldırıldığını ve işgal güçlerince başından yaralanan bir gencin durumunun ağır olduğunu ifade etti.
 

İşgal yönetiminin En-Nakab bölgesinde yasal yerleşim alanları kabul etmediği köylerde yaşayan Filistinlileri göçe zorlamak ve arazilerine el koymak için bölgeyi ağaçlandırma bahanesine başvurduğu kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar