ABD-SUUD İKİLİSİ LÜBNAN'I YIKIMA SÜRÜKLÜYOR

Şeyh Mahir Hammud, Suudi Arabistan'ın ABD’nin Lübnan'daki en büyük casusu haline geldiğine değinerek, Suudi Arabistan'ın Lübnan'daki yıkıcı rolünün ABD büyükelçiliğinin karanlık rolünden daha fazla olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 860 Tarih: 08 Aralık 2021 16:24
ABD-SUUD İKİLİSİ LÜBNAN'I YIKIMA SÜRÜKLÜYOR

Uluslararası Direniş Âlimleri Birliği Başkanı, ülkesinin Suudi Arabistan'ın bariz müdahalesine tanık olduğunu belirterek, "Suudilerin Lübnan'ın içişlerine müdahalesi ABD büyükelçiliğinin müdahalesinden daha fazladır" dedi.

Şeyh Mahir Hammud, el-Malume Haber sitesine verdiği röportajda şunları söyledi: ‘Suudi Arabistan, ABD'nin Lübnan'daki gözü kulağı oldu ve durum, Lübnan'daki Amerika büyükelçiliğinin karanlık ve siyah rolünün tehlikesinin Suudi Arabistan'ın rolünden çok daha az olduğu bir noktaya ulaştı.

Suudi Arabistan'ın Lübnan ekonomisi üzerinde yıkıcı bir etkisi var ve Riyad, Lübnan halkının iyiliğini istemiyor. Suudi Arabistan, ABD Büyükelçiliği'nin ortağı haline geldi.’

Lübnan Direniş Alimleri Birliği Başkanı daha önce yaptığı açıklamada, Suudi Veliaht Prensi'nin Lübnan konusundaki kaos yanlısı görüşleri nedeniyle sorunları çözme konusunda isteksiz olduğunu söylemişti.

rasthaber

Yorumlar