GASIP İSRAİL YUSUFİYYE MEZARLIĞINA KAMERALAR YERLEŞTİRDİ

Siyonist işgal güçleri bugün (28 Ekim Perşembe) Şehitler Anıtı Mezarlığı olarak da isimlendirilen Yusufiyye Mezarlığı'na gözetleme kameraları yerleştirdi. Kameraların mezarlığın birçok noktasını ve giriş kapılarını izleme alanı içine aldığı belirtiliyor.  

Görüntülenme: 1396 Tarih: 29 Ekim 2021 17:22
GASIP İSRAİL YUSUFİYYE MEZARLIĞINA KAMERALAR YERLEŞTİRDİ

İşgal güçleri, Eski Şehir surlarının doğu cephesinin bitişiğinde ve Mescidi Aksa'ya yakın bir alanda bulunan Yusufiyye Mezarlığı'nda yıkım, tahribat ve düzleme çalışmalarını ise bugün dördüncü günde de sürdürdü. İşgal rejiminin güvenlik görevlileri mezarlığı himaye etmek isteyen Kudüslülere şiddet kullanarak engel oldular. 

İşgal güçleri dün mezarlık içindeki şehitler anıtına çıkan yolu demir kütlelerle batı tarafından sıkıca kapatmış ve anıtın etrafını da dikenli tellerle çevirmişlerdi. Aynı zamanda surlara özel birlikler yerleştirerek vatandaşların ve basın mensuplarının yanaşmalarını engellemişlerdi.

Kudüs'teki Vakıflar ve İslami Kutsal Mekanlar Meclisi, işgal belediyesinin yürüttüğü yıkım ve düzleme çalışmalarının mezarlıkların saygınlıklarına hiçbir şekilde itibar etmediğinin bir göstergesi olduğunu dile getirdi. 

Mezarlıkta Kudüs ahalisinden birçok kişinin yakınlarının, değerli ilim adamlarının ve gerek Filistin'den, gerekse Arap dünyasından buraya gelmiş mücahitlerden şehit olanların kabirlerinin bulunduğu belirtiliyor. 

Kudüs'ün İslami kimliğini değiştirmek ve İslam'ın bu şehirdeki tüm izlerini silmek için yoğun çaba sarf eden işgalci siyonist rejim Mescidi Aksa'nın çok yakınında, Eski Şehir surlarının bitişiğinde bulunan Yusufiyye Mezarlığı'nı da tamamen yıkarak Tevrat Parkı'na dönüştürmeyi planlıyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar