ABDURRAHMAN ZEYDAN'DAN YUSUFİYYE MEZARLIĞI İÇİN ÇAĞRI

Filistin parlamentosunun üyesi milletvekili Abdurrahman Zeydan bugün (26 Ekim Salı) yaptığı açıklamada, işgal rejiminin Kudüs'teki Yusufiyye Mezarlığı'nı yıkma faaliyetlerini durdurmak amacıyla hem halk düzeyinde hem de resmi düzeyde bir hareket başlatılması çağrısında bulundu.  

Görüntülenme: 1214 Tarih: 26 Ekim 2021 11:22
ABDURRAHMAN ZEYDAN'DAN YUSUFİYYE MEZARLIĞI İÇİN ÇAĞRI

Zeydan yaptığı basın açıklamasında Filistin'deki resmi organları uluslararası çapta insan hakları kuruluşlarını harekete geçirmek için diplomasi ve hukuk alanında bütün yolları kullanmaya çağırdı. 

Zeydan işgal rejiminin Kudüs'ün tarihi görünümünü değiştirme, İslam'a ve hıristiyanlığa ait mukaddes mekanları ve sembolik yerleri yahudileştirme faaliyetlerini şiddetle kınadığını dile getirdi. 

Zeydan, Kudüs halkının genelinin geçmişlerinin, büyük alimlerin, mücahitlerin, Filistin halkından veya diğer Arap toplumlarından şehitlerin kemiklerinin bulunduğu Yusufiyye Mezarlığı'nın, kutsal Kudüs şehrinin tarihini ve geçmişten kalan tüm izlerini ortadan kaldırmak amacıyla tahrip edildiğini belirtti. 

Batı Şeria'nın Tulkerem vilayetinden milletvekili olan Zeydan, işgal rejiminin Memenullah ve Baburrahme mezarlıklarından sonra şimdi de Yusufiyye Mezarlığı'nı yerle bir etmekte ısrar etmesinin aslında insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğunu, gerçek amacının ise ırkçı tasfiye olduğunu vurguladı. 

Zeydan işgal rejiminin bu tür cinayetlerle Kudüs'ün asıl sahipleriyle irtibatını kesmeyi amaçladığına dikkat çekti. 

İşgal rejimine bağlı Kudüs Belediyesi, Mescidi Aksa'nın doğu surlarıyla bitişik olan Yusufiyye Mezarlığı'nı tamamen yıkıp Tevrat Parkı'na dönüştürmek istiyor. Yıkım işleminin durdurulması için Kudüs'teki İslami Vakıflar İdaresi'ne bağlı İslami Mezarlıkları Koruma Komitesi'nin yaptığı müracaatın işgal mahkemesi tarafından 17 Ekim'de açıklanan kararla reddedilmesi üzerine işgal güçleri dün sabahtan itibaren bu mezarlıktaki yıkım faaliyetlerini yeniden ve yoğun bir şekilde başlattılar. Kudüs ahalisi kendi gücüyle yıkım işlemlerinin durdurulması için mücadele ediyor. Ancak işgal güçleri polis şiddetine başvurarak onlara engel olmak suretiyle yıkım faaliyetlerini kesintisiz bir şekilde sürdürüyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar