HAMAS'TAN ERBİL TOPLANTISI HAKKINDA AÇIKLAMA

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Iraklı siyasi ve toplumsal grupların, aşiret liderleri ve kanaat önderlerinin işgal rejimiyle normalleşmeye karşı çıkan ve Filistin davasına destek veren tavırlarına övgüde bulundu. 

Görüntülenme: 916 Tarih: 28 Eylul 2021 14:22
HAMAS'TAN ERBİL TOPLANTISI HAKKINDA AÇIKLAMA

Hamas sözcülerinden Fevzi Burhum, bugün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesine karşı çıkan Iraklıların tavrının Irak halkının asaletini, Filistin’e bağlılığını ve sevgisini yansıttığını söyledi.
 

Burhum, Irak Cumhurbaşkanlığının, hükümetinin ve yargısının Siyonist işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesi girişimlerini reddetmesinin Hamas tarafından takdirle karşılandığını ifade etti.
 

Hamas’ın hangi düzeyde olursa olsun işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirmenin her türlüsünü reddettiğini ve kınadığını belirten Burhum, söz konusu normalleşmenin Filistin halkına, haklarına ve davasına çok büyük zararı olduğunu kaydetti.
 

Burum, Arap halklarını ve İslam ümmetini işgal rejimiyle ilişkilerini normalleştirenlere hep birlikte karşı çıkmaya ve Filistin halkının işgale karşı mücadelesini desteklemeye davet etti.
 

Irak Kürdistan Bölgesi’nin başkenti Erbil’de Cuma günü düzenlenen sözde “barış” konferansında Irak’ın İsrail’le ilişkilerini normalleştirmesi çağrısı yapılmıştı.
 

Irak yargısı dün konferansa katılanların önde gelenleri hakkında gözaltı kararı verdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar