FİLİSTİNLİ ESİRLER HAKKINDA SİYONİST REJİME UYARI

 

Görüntülenme: 949 Tarih: 22 Eylul 2021 13:04
FİLİSTİNLİ ESİRLER HAKKINDA SİYONİST REJİME UYARI

Esirlerin ve Özgürleştirilenlerin İşleri Heyeti Başkanı Kadri Ebu Bekr, Özgürlük Tüneli vasıtasıyla kaçmayı başaran altı esir hakkında işgal rejiminin cezaevleri yönetimi tarafından sürdürülen karartma politikasından dolayı işgalciyi uyardı. Celbu' Hapishanesi'nden kaçmalarından sonra işgal güçleri tarafından uzun süren yoğun arama çalışmaları neticesinde yeniden gözaltına alınan bu esirlerin durumları hakkında bilgi verilmesinden ısrarla kaçınıldığını dile getirdi. 

Ebu Bekr, bugün (22 Eylül Çarşamba) bir radyoya yaptığı açıklamada son olarak yakalanan iki esir Eyhem Kememci ile Munadil Nefiat'ın avukatları tarafından bile ziyaret edilmelerine izin verilmediğinden haklarında hiçbir bilgi sahibi olunamadığını dile getirdi. 

İşgal güçleri bu iki esirin geçtiğimiz pazar günü Batı Şeria'nın kuzey kesimindeki Cenin şehrinin doğusunda bir bölgede yakalandığını duyurmuştu. 

Ebu Bekr bu arada Ofer Cezaevi'ndeki esirlerin de işgal yönetimine, İslami Cihad esirlerinin tedavi edilmesi ve onların kendi koğuşlarına iade edilmeleri konusundaki taleplerinin kabul edilmesi için hafta sonuna kadar mühlet tanıdıklarını hatırlattı. Bu taleplerinin kabul edilmemesi durumunda tüm cezaevlerinde işgal yönetimine karşı protesto faaliyetlerinin artırılacağını dile getirdi. 

Siyonist işgal güçleri, 6 Eylül tarihinde işgal zindanından kaçan altı esirden Yakub El-Kadiri ile Mahmud El-Arıda'yı 10 Eylül Cuma gecesi Nasıra'da, Zekeriya Ez-Zubeydi ile Muhammed El-Arıda'yı 11 Eylül Cumartesi günü Aşağı El-Celil'in yakınlarındaki Ummu'l-Ğanem köyünün yakınlarında ele geçirdiğini duyurmuştu. Kalan iki esir Eyhem Kememci ve Munadıl Nefi'at'ı ise aradan 13 gün geçtikten sonra 19 Eylül Pazar günü Cenin şehrinin içindeki bir mahallede yakaladıklarını bildirmişlerdi. 

Bunlardan ilk dördünün avukatları esirlerle görüşmelerinden sonra yaptıkları açıklamalarda onlara çok korkunç bir şekilde işkence yapıldığını dile getirdiler. Son yakalanan iki esirin avukatlarının ise müvekkilleriyle görüşmelerine izin verilmiyor. Bu yüzden esir kuruluşları ve esirlerin aileleri, haklarında ciddi endişeler taşıyor.

FİLİSTİN ENFORMASYON MERKEZİ

Yorumlar