FİLİSTİNLİ HAMİLE KADIN ESİRDEN YÜREK YAKAN MEKTUP

Siyonist işgal rejiminin Damon Cezaevi'nde tutulan ve hamileliğinin dokuzuncu ayına ulaşmış olan Filistinli kadın esir Enhar Ed-Dik demir parmaklıkların arkasından, vicdanlara hitap eden yürek yakıcı bir mektup gönderdi.  

Görüntülenme: 1699 Tarih: 25 Ağustos 2021 17:03
FİLİSTİNLİ HAMİLE KADIN ESİRDEN YÜREK YAKAN MEKTUP

Ailesi tarafından kamuoyunun dikkatine sunulan mektupta kadın esir çektiği acıları ve işgal rejiminin cezaevinde doğum yapmak zorunda kalmaktan kaynaklanan korku ve endişesini dile getiriyor. 

Bayan esir Enhar Ed-Dik, bedenen çektiği acı ve sızılara ek olarak kalbinin taşıdığı korku ve endişeleri kelimelere dökmesinin mümkün olmadığına dikkat çekiyor. 

Sadece sezaryen doğumun bile korkusunun ne olduğunu hatırlatan bayan esir kendisinin hapishane şartlarında, her türlü ilgiden yoksun bir şekilde, kaba muamelelerle sezaryen doğum yapmasının nasıl bir şey olduğunu tasavvur etmenin bile imkansız olduğuna, ama bunu yaşamak zorunda kalacağına işaret ediyor. 

Hamile esir mektubunda, ayrıca Filistinli kadın esirlerin, zindana atılmalarıyla birlikte maruz kaldıkları çirkin muamele, darp, hakaret, küfür ve iğrençlikler hakkında da bilgi vererek bu şartlara bir hamile kadının tahammül etmesinin ne kadar zor olacağını dile getirmeye çalışıyor. 

İşgal zindanlarında oldukça kötü şartlarda tutulan ve her türlü çirkin muameleye maruz kalan 40 Filistinli kadın esir bulunuyor. İşgal görevlileri bu kadınları çıplak arama dahil her türlü insanlık dışı muameleye maruz bırakıyor. Ancak ne yazık ki uluslararası kamuoyu işgalci siyonistlerin bütün bu çirkin muamelelerine, işkencelerine ve vahşi yöntemlerine sessiz kalıyor; Filistinli esirlerin çağrılarına kulaklarını tıkamayı tercih ediyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar