AHMED ATUN ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTU

İsrail işgal yönetimi Filistin Yasama Meclisi'nin Kudüslü üyesi Ahmed Atun'u 12 ay süren idari tutukluluktan sonra bugün (23 Ağustos Pazartesi) serbest bıraktı. Atun bundan on yıl önce Kudüs'ten sürgün edilmişti.  

Görüntülenme: 1271 Tarih: 23 Ağustos 2021 22:51
AHMED ATUN ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTU

İşgal yönetiminin Ahmed Atun'u, bir yıl süren idari tutukluluğun ardından serbest bırakma ancak Kudüs'ten Batı Şeria bölgesine sürgün edilmesi işleminin yenilenmesi kararı verdiği bildirildi. 

İşgal güçleri Ahmed Atun'u, Kudüs'ten sürgün edilmesinden sonra ikamet ettiği El-Bire'deki evine 26 Ağustos 2020 tarihinde  baskın düzenleyerek tutuklamışlardı. Bir hafta sonra hakkında herhangi bir suçlamada bulunulmaksızın 4 ay süreyle idari tutukluluk kararı verilmişti. Sonra bu karar yine dört aylık sürelerle iki kez uzatılmıştı. 

Esirler Enformasyonu tarafından yapılan açıklamada işgal rejiminin Ahmed Atun'u sık sık hapse atarak ve kendisine karşı şiddete başvurarak yıldırmaya çalıştığına dikkat çekildi. İşgal rejiminin hakkındaki hapis kararlarından dolayı Ahmed Atun şimdiye kadar 13 yılını işgal rejiminin zindanlarında geçirdi. 

İşgal rejimi 2010 yılında onun Kudüs milletvekili kimliğine el koymuş ve "devlete bağlılığa ihanet" suçlamasıyla doğum yeri olan Kudüs'e girmesini yasaklamıştı. Oysa Filistin halkı siyonist işgal rejimini kendi devletleri olarak değil topraklarını gasp eden gayri meşru işgal olarak görüyor ve onu kesin bir şekilde reddediyorlar. 

Siyonist işgal rejimi "idari tutukluluk" adını verdiği uygulamayla bir Filistinliyi hiçbir hukuki ithamda bulunmaksızın altı ay süreyle hapse atabiliyor ve gerek gördüğünde bunu yine altı aylık sürelerle on kez yani beş yıla kadar uzatabiliyor. Böyle bir uygulamaya "yahudi vatandaşı" hakkında kesinlikle başvurmayan, sadece Filistinlilere karşı başvuran siyonist işgal rejimi Filistinlilerden "devlete bağlılık" talep ederek, işgali reddetmeleri durumunda onları "devlete bağlılığa ihanet" suçlamasıyla mahkum edebiliyor. Filistinlilerden "devlete vefa" isteyen işgal rejimi yasalarına göre Filistinlilere işkence etmek de serbesttir, ama yahudilere işkence edilemez. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar