FİLİSTİN YÜKSEK FETVA KURULU'NDAN MESCİDİ AKSA AÇIKLAMASI

Filistin Yüksek Fetva Kurulu, Mescidi Aksa'nın güneybatısında İsrail işgal makamları tarafından yürütülen kazı çalışmalarının tehlikeleri konusunda uyardı. 

Görüntülenme: 1209 Tarih: 20 Ağustos 2021 06:19
FİLİSTİN YÜKSEK FETVA KURULU'NDAN MESCİDİ AKSA AÇIKLAMASI

Fetva Kurulu, dün yaptığı açıklamada, siyonist İsrail’in Mescidi Aksa'nın el-Burak Meydanı ve Meğaribe Kapısı yakınlarında kazılar yaptığını bildirdi.

Söz konusu kazı çalışmalarının Mescidi Aksa’nın tarihi ve dini değerlerine yönelik bir ihlal olduğunu belirten Kurul, bunun mukaddes şehrin karakterini değiştirmeyi, İslam'ın izlerini yok etmeyi amaçlayan işgal politikası çerçevesinde gerçekleştiğini vurguladı.

Kurul, bu projenin Mescidi Aksa'nın temellerini zayıflatan, batı duvarını ve güney duvarının bir kısmını doğrudan etkileyen en tehlikeli İsrail projelerinden biri olduğunu açıkladı.

Kurul, Filistin topraklarındaki herhangi bir gayrimenkul veya araziye Yahudileştirme politikası çerçevesinde el konmasının yasaklanması konusundaki vurgusunu yineledi.

İsrail’in Batı Şeria'da 2 bin 200 Yahudi yerleşim birimini inşa etme kararını şiddetle reddettiğini ve kınadığını belirten Kurul, bu kararın daha fazla Filistin toprağını çalmayı amaçladığını belirtti.

Ayrıca Kurul, işgal makamlarının Hz. İbrahim Camisi'nin restore projelerini engellediğini ve bunun için gerekli malzemelerin girişini engellediğini hatırlattı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar