SİYONİST İŞGALCİLER TELEFON HATTINI KESTİ

Yahudi yerleşimcilerden bir grubun bu sabah Nablus’un güneyindeki Burin beldesinin doğu kesiminde telefon hattını kestiği bildirildi. 

Görüntülenme: 1006 Tarih: 30 Temmuz 2021 12:55
SİYONİST İŞGALCİLER TELEFON HATTINI KESTİ

Yerel kaynaklar, Yitzhar Yahudi Yerleşkesi’nden gelen yerleşimcilerin Burin beldesinin kenar semtlerinden birinde yaşayan Eymen Ataullah Sufan’ın evine giden telefon hattını altı ayrı yerden kestiklerini söyledi.
 

Kaynaklar, Sufan’ın evinin Yitzhar Yahudi Yerleşkesi’ne giden ve yerleşimcilerin kullandığı yolun geçtiği bölgedeki tek ev olduğunu ifade etti.
 

Burin beldesinin doğu kesiminin sürekli olarak Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına maruz kaldığı ve birkaç gün önce de onlarca yerleşimcinin beldenin kenar mahallelerindeki evlere saldırdığı kaydedildi.
 

Yahudi yerleşimcilerin ayrıca Sufan ailesinin evine saldırdıkları ve evin çevresindeki yaklaşık 20 ağacı tahrip ettikleri belirtildi.
 

Nablus’un güneyindeki köyler gibi Burin beldesinin de Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına maruz kaldığı, yerleşimcilerin Filistinlilere ait ekili arazileri yaktıkları; evleri, okulları ve camileri kundaklama girişiminde bulundukları, zeytin ağaçlarını kestikleri ve otomobilleri tahrip ettikleri, bölgede yaşayan Filistinlilere yönelik en şiddetli saldırıların Yitzhar Yahudi Yerleşkesi sakinleri tarafından gerçekleştirildiği bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar