MESCİDİ AKSA'DA BAYRAM NAMAZININ ARDINDAN DİRENİŞE DESTEK GÖSTERİSİ YAPILDI

On binlerce Filistinli Kurban Bayramı namazını bu sabah Mescid-i Aksa’da kıldı ve bayram namazının ardından Mescid-i Aksa’nın avlusunda direnişe destek gösterisi düzenlendi. 

Görüntülenme: 1216 Tarih: 20 Temmuz 2021 12:18
MESCİDİ AKSA'DA BAYRAM NAMAZININ ARDINDAN DİRENİŞE DESTEK GÖSTERİSİ YAPILDI

Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi, bu sabah Mescid-i Aksa’da kılınan bayram namazına yüz binden fazla kişinin katıldığını açıkladı.
 

İslami Vakıflar Dairesi, işgal güçlerinin kısıtlamalarına ve engelleme girişimlerine rağmen binlerce kişinin sabah erken saatlerden itibaren Mescid-i Aksa’ya akın etmeye başladığını belirtti.
 

Kudüslü kaynaklar, binlerce Filistinli gencin sabah ve bayram namazlarından sonra Kudüs, Mescid-i Aksa, Gazze ve başta Muhammed ed-Dayf olmak üzere direniş liderleri lehine sloganlar attığını bildirdi.
 

Kaynaklar, Mescid-i Aksa’da baskınlara karşı nöbet tutan murabıtların yüksek sesle tekbir getirdiklerini ve Mescid-i Aksa avlusunda direnişi öven, esirlerin özgürlüklerine kavuşturulacağını ve Mescid-i Aksa ile işgal altındaki toprakların işgalden mutlaka kurtarılacağını ifade eden pankartlar açıldığını söyledi.
 

Bu arada, işgal güçlerinin Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırma cezası verdiği kişilerin bayram namazlarını kendilerine izin verilen alanlar içinde Mescid-i Aksa’ya en yakın nokta olan el-Esbat Kapısı yakınlarında kıldıkları kaydedildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar