AÇLIK GREVİNDEKİ FİLİSTİNLİ ESİR GAZANFER EBU ATVAN'IN SAĞLIK DURUMU HAKKINDA BİLGİ ALINAMIYOR

İsrail Hapishaneler İdaresi, Filistin Esir İşleri Heyeti avukatının, hakkındaki keyfi idari tutukluluk zulmünü protesto etmek amacıyla açlık grevine giren esir Gazanfer Ebu Atvan’ı ziyaret etmesini engelliyor. 

Görüntülenme: 2111 Tarih: 21 Haziran 2021 13:33
AÇLIK GREVİNDEKİ FİLİSTİNLİ ESİR GAZANFER EBU ATVAN'IN SAĞLIK DURUMU HAKKINDA BİLGİ ALINAMIYOR

Esir İşleri Heyeti tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, işgal güçlerinin birkaç defa işkenceye tabi tuttuğu ve fiziki şiddet uyguladığı Ebu Atvan’ın sağlık durumu hakkında endişe duyulduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada, işgal rejiminin, Filistinli esirin direncini kırmak ve iradesini zayıflatmak hedefiyle Ebu Atvan’ın yerini durmadan değiştirdiği ve psikolojik baskı uyguladığı belirtildi.

Esir İşleri Heyeti, esirin, maruz kaldığı insanlık dışı muamele ve hak ihlallerine karşı tıbbi muayene olmayı reddettiğini ve tutuklama halinin sonlandırılmasını talep ettiğini kaydetti.

Siyonist İsrail zindanlarındaki Gazanfer Ebu Atvan, işgal makamlarının haklarında verdiği idari tutukluluk zulmü ve keyfi uygulamalarını protesto etmek için açlık grevi başlattığını duyurmuştu.

Diğer taraftan esirin ailesi, insan hakları savunucusu kurumlara ve uluslararası örgütlere, oğullarının sağlık durumunu öğrenmek için acilen konuya müdahil olma çağrısında bulundu.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te sık sık evlere baskın düzenleyen işgal güçleri, çeşitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor.

İsrail, "idari tutukluluk" adını verdiği uygulamayla Filistinlileri istihbarata dayalı olarak 6 aya kadar alıkoyabiliyor. Tutuklunun, "İsrail'in güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde askeri hâkim, suç isnadında bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor. Filistinliler İsrail'in bu uygulamasını "keyfi tutuklama" olarak isimlendiriyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar