KATİL NETANYAHU İKTİDARDA KALMAK İÇİN ÇIRPINIYOR (ANALİZ)

Bu günlerde Siyonist Rejim İsrail'in, siyasi ve güvenlik krizler ve sorunlar ile dolu iç ortamı, tam bir çıkmazın örneğidir. Öyle ki kimileri Siyonist Rejimin dağılma ihtimalinden bile söz ediyorlar. 

Görüntülenme: 1150 Tarih: 09 Haziran 2021 14:20
KATİL NETANYAHU İKTİDARDA KALMAK İÇİN ÇIRPINIYOR (ANALİZ)

Siyonist Rejim son yıllarda, istikrarlı kabine oluşturmakta büyük krizler yaşamıştır. Bunun en önemli temel nedeni,  Siyonist başbakan Binyamin Netanyahu'nun  2018'de  düşüşte olduğu dönemde, işgalci ordusu komandolarının operasyonları ile Filistin İslami Direniş Hareketi-HAMAS komutanlarına suikast düzenlemeyi planlamasıdır, fakat bu konuda yenilgiye uğradı. Buna karşılık ise  HAMAS benzersiz şekilde siyonist yerleşim alanları ve şehirlerinin farklı noktalarını füzeler ile hedef aldı. 
Bu fiyasko yenilginin ardından,  ırkçı rejim savaş bakanı, Avigdor Liberman, görevinden istifa edince, Netanyahu'nun kabinesi resmiyetini kaybetti. Ardından, şimdiye dek  dört kez parlamento seçimleri düzenlendi. Ancak  bu seçimlerin hiçbiri kabineyi kurmakla sonuçlanmadı. 
Bu günlerde ise  Netanyahu  kendini tarihin çöplüğüne düşmenin eşiğinde görmektedir. Bu yüzden de bu durumu önlemek ve eski Siyonist başbakan Ehud Olmert'in kaderini paylaşarak hapse düşmemek için  çırpınmaktadır. Bu bağlamda  Siyonist radikal isimlere yönelerek,  Kudüs'ün eski bölgesinde sözde " Bayrak Yürüyüşü" düzenlemek istiyor. 
Siyonistler  Kudüs'ün işgal edildiği  7 Haziran 1967 gününü   sözde milli gün olarak kutlarken bu tecavüz ve işgalin  yıldönümünde, Kudüs'ün tüm bölgelerini işgal edip gerçek sakinlerini evlerinde hapsetmek istiyorlar.   Perşembe günü düzenlenmesi planlanmış yürüyüşün organizatörlerine göre bu yürüyüşün amacı,  işgal altında bulunan Kudüs'ün  Filistinli vatandaşlardan temizlenmesidir.  Bu durum ise Filistin direniş gruplarının sert tepkisine yol açarken, halkı buna karşı koymaya çağırıyorlar. 
 Siyonistler de bu yürüyüşü Ramazan ayının sonlarında düzenlenmesini planlıyorlardı. Ancak  Kudüs'teki gerilimlerin başlaması ve Siyonistlerin saldırganlığının   İslami Direniş ekseni tarafından  cevaplanmasının ardından  bu yürüyüş ertelendi.   
Bu arada Siyonist savaş bakanı Benny Gantz ve dışişleri bakanı Gabbi Aşkenazi başta olmak üzere Siyonist makamlar  ise yerleşimcilerin yürüyüş düzenlemeleri hususunda uyarılarda bulunurken, görünen o ki  Netanyahu,  Kudüs'te ve Mescid-i Aksa'da  durumu gerginleştirmek için  yürüyüşlerin düzenlenmesini  planlamaktadır. 
Netanyahu'nun bu alandaki asıl amacı,  "Gelecek Var" partisi genel başkanı Yair Lapid ve  "Yamina" partisi genel başkanı  Neftali Bennet'in kurduğu  "Değişim Kabinesi" koalisyonunun karşısında  engel oluşturmaktır. Bu yüzden Netanyahu'nun girişimi,  Siyonist partilerin tepkisi ile  karşılaşmıştır. 
Bu hususta,  Meretz partisi genel başkanı  Nitzan Horowitz ise  Netanyahu'yu eleştirerek şöyle dedi: "Bürosunu terk etmeden önce İsrail'i ateşe vermek isteyen Netanyahu,  İsrailli vatandaşlar için  gerçek bir tehlike sayılmaktadır." 
İsrail'in gelecekteki muhtemel  başbakanı Neftali Bennet de Netanyahu'nun çabalarına tepki göstererek "İsrail'de kimse tekelden iktidarı yönetemez.  Bu yüzden  beyhude çabalarından vaz geç ve arkanda yanık arazi bırakma." Dedi.
 Siyonist makamların  Netanyahu'nun kışkırtıcı girişimlerinden duyduğu kaygının asıl nedeni,  Netanyahu'nun yeni kabineyi kurma ihtimali değil,  Filistin İslami Direniş grupları özellikle de HAMAS ve İslami Cihat'ın ciddi tehditleridir. 
Bu hususta,  Gazze Şeridi'ndeki HAMAS başkanı Yahya El Sanvar Siyonistlerin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırganlığı hususunda uyarıda bulunup  bu kez direnişin "yerleri gökleri  onların başına yıkacağını" belirtti. 
 Buna ilaveten görünen o ki Amerikan yetkilileri, Siyonistleri bu hususta uyarmıştır.  Bu bağlamda Yediot Aharonot gazetesi  Amerika'nın bu yürüyüşe karşı olduğunu ve Siyonist makamlardan bunu engellemelerini istediğini belirtmiştir. 
Netanyahu'nun bu son hamlesinin da boşa çıkacağı söylenebilir. Çünkü Pazar günü  Knesset başkanı yaptığı açıklamada bugün Yair Lapid  koalisyon hükümetine onay verileceğini söyledi. Bu açıklamanın ardından Knesset bir hafta içerisinde kabine üyelerini oylayacaktır. Siyonist medya ise  Knesset'in Çarşamba günü  Değişim Kabinesi ile ilgili oylamalara başlayacağını ve böylece Netanyahu'nun hedefine  ulaşamayacağını bildiriyor.  Sonuçta Netanyahu, belirsiz geleceğini beklemek zorunda kalacaktır.

Parstoday

Yorumlar