FHKC SEÇİMLERE GİRECEK LİSTEYİ HAZIRLADI

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), yaptığı açıklamada, 22 Mayıs'ta yapılması planlanan milletvekili seçimleri için aday listesini Merkez Seçim Kurulu’na teslim ettiğini bildirdi.  

Görüntülenme: 1392 Tarih: 31 Mart 2021 22:28
FHKC SEÇİMLERE GİRECEK LİSTEYİ HAZIRLADI

Hareketin Genel Sekreteri esir Ahmed Saadat’ı seçim listesinin başına yerleştiren FHKC, ikinci sıraya eski milletvekili esir Halide Cerrar'ı koydu.

Listelerinin, genç, kadın, işçi, çiftçi, irade sahibi kişiler, sağlıkçı ve avukatlardan oluştuğunu belirten FHKC, yakın zamanda esir Ahmed Saadat’ın el-Bireh kentindeki evinin önünde düzenleyeceği basın toplantısıyla aday listesini açıklayacağını duyurdu.

Listelerindeki kadın ve genç aday oranının yüksek olduğuna dikkat çeken FHKC, seçim programlarında “Direniş, Kurtuluş, Değişim ve Yeniden İnşa” sloganları yer alacağını belirtti.

Sol hareketlerin en büyük gücünü temsil eden FHKC’nin üyeleri, yıllardır Oslo Anlaşması'na (İsrail ile FKÖ arasındaki uzlaşmaya) karşı çıkma, İsrail işgaline karşı operasyonlara katılma ve Filistin hükümetlerinde yer alma gibi nedenlerden dolayı işgalci İsrail baskılarına maruz kalıyor.

Hepsi Filistin Kurtuluş Örgütü'nün (FKÖ) çerçevesi altında olmak üzere kendi aralarında diyalog yürüten Filistin solunun fraksiyonları arasında; FHKC (ana sol), Filistin Halk Partisi, Filistin Demokratik Kurtuluşu Cephesi, Fida Partisi ve kendisini sol olarak nitelendirmese de Girişim Hareketi bulunuyor.

Merkez Seçim Kurulu, 20 Mart’tan itibaren 12 gün boyunca adaylar için kapısını açık tutacak.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, 15 Ocak tarihinde 15 yıl aradan sonra İsrail işgali ve ablukası altındaki Filistin topraklarında seçim yapılmasını öngören kararnameyi imzalamıştı. Kararnamede, 22 Mayıs'ta milletvekili, 31 Temmuz'da devlet başkanlığı ve 31 Ağustos'ta da Filistin Ulusal Konseyi seçimlerinin yapılması öngörülmüştü.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar