DÜNYA MÜSLÜMAN ALİMLER BİRLİĞİNDEN MESCİD AKSA UYARISI

Dünya Müslüman Âlimler Birliği dün yaptığı açıklamada, terörist İsrail’in Filistinlilere ve Mescidi Aksa'ya yönelik tüm ihlal ve saldırılarını kınadı. 

Görüntülenme: 1967 Tarih: 16 Ocak 2021 03:23
DÜNYA MÜSLÜMAN ALİMLER BİRLİĞİNDEN MESCİD AKSA UYARISI

Yapılan açıklamada, Alimler Birliği, Mescidi Aksa’daki son gelişmelerin iğrenç bir suç olduğunu, işgal güçlerinin Filistin topraklarını gasp ederek mukaddes Kudüs şehrinin İslami kimliğini değiştirme girişimlerinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Tüm İslam ülkeleri ve uluslararası topluma işgal altındaki Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı İsrail'in "barbarca" saldırılarından koruma çağrısında bulunan Müslüman Alimler Birliği, İslam ülkelerinin liderlerini, İslam İşbirliği Teşkilatı'nı ve tüm alim, düşünür ve siyasetçileri Mescidi Aksa'ya karşı görevlerini yerine getirmeye davet etti.

Diğer yandan Selâhaddin’in Kudüs'ü fethettiği ve İsrâ-Mirâç gününe de denk gelen Recep ayının son haftası Alimler Birliği tarafından "Mübarek Aksa ve Şerefli Kudüs Haftası" ilan edildi.

Açıklamada, İsrail’in Burak Meydanı’nda yaptığı kazı çalışmalarının kabul edilemez olduğu vurgulanırken, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle İsrail yönetiminin Kudüs dışından Filistinlilerin Mescid-i Aksa’ya girişini engellediği hatırlatıldı.

Son olarak İslami Vakıflar İdaresi ve Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te Mescid-i Aksa çevresinde özellikle Burak Meydanı'nda yaptığı kazıları durdurması için Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nden sorumluluk alarak müdahale etmesini talep etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar