'RAHMET KAPISI NAMAZGAHININ SİYONİST REJİM TARAFINDAN KAPATILMASI ULUSLARARASI HUKUKA AYKIRI'

 

Görüntülenme: 2337 Tarih: 16 Temmuz 2020 08:10
'RAHMET KAPISI NAMAZGAHININ SİYONİST REJİM TARAFINDAN KAPATILMASI ULUSLARARASI HUKUKA AYKIRI'

İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) Filistin Yasama Meclisi'ndeki Milletvekili dün yaptığı açıklamada, Rahmet Kapısı Namazgâhı'nın İsrail rejimi tarafından kapatılmasının uluslararası hukuka aykırı bir suç olduğunu söyledi.
 
Yasama Meclisi'ndeki Milletvekili Yunus Ebu Dikka, işgalci İsrail’in Mescidi Aksa’daki Rahmet Kapısı Namazgâhı'nı kapatmasını değerlendirdiği açıklamasında bu kararın suç teşkil ettiğini belirtti.
 
İsrail rejiminin aldığı bu kararı esefle karşıladığını vurgulayan Milletvekili Yunus Ebu Dikka, Rahmet Kapısı’nın Mescidi Aksa’nın ayrılmaz doğal bir parçası olduğunu ve açık kalacağını ifade etti.
 
Ebu Dikka yaptığı açıklamada, “İşgalci İsrail’in Rahmet Kapısı Namazgâhı'nı kapatması, uluslararası hukuka aykırı olmasının yanı sıra Filistin halkının hakkını çiğneyen bir ihlaldir. Rahmet Kapısı’nın Mescidi Aksa’nın ayrılmaz doğal bir parçasıdır.” ifadelerine yer verdi. 
 
İsrail rejiminin aldığı bu kararın “Yüzyılın Anlaşması” bağlamında geldiğini belirten Ebu Dikka, uluslararası toplumu ve insan hakları örgütlerini, İsrail’e, Mescidi Aksa’nın statüsüne, tarihine ve dini önemine saygı göstermesi konusunda baskı yapmaya çağırdı. 
 
Diğer yandan işgal altında olan Kudüs’teki dini kurumlar geçtiğimiz günlerde yaptıkları açıklamada, Rahmet Kapısı Namazgahı’nın sadece Müslümanların tasarrufu altında olan Mescidi Aksa’nın ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulamıştı.
 
Yapılan ortak açıklamada, Yüksek İslam Komisyonu, Vakıflar ve İslami İşler İdaresi, Fetva Odası ve Kudüs Hâkimler Odası’nın imzaları yer aldı.
 
Geçtiğimiz Perşembe günü işgal rejimi, Rahmet Kapısı Namazgâhı'nın kapanacağına dair yazılı kararı Kudüs'teki İslami Vakıflar İdaresi’ne teslim etmişti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar