ŞEYH ÖMER EL KİSVANİ'DEN MESCİDİ AKSA ÇAĞRISI

 

Görüntülenme: 2601 Tarih: 15 Temmuz 2020 16:05
ŞEYH ÖMER EL KİSVANİ'DEN MESCİDİ AKSA ÇAĞRISI

Mescidi Aksa Müdürü Şeyh Ömer el-Kisvani bugün yaptığı açıklamada, Filistinlileri korona salgını kapsamında alınan önleyici tedbirlere uyarak Mescidi Aksa’daki varlıklarını yoğunlaştırmaya ve nöbet tutmaya çağırdı.
 
Şeyh el-Kisvani’nin bu çağrısı, Yahudi yerleşimcilerin Mescidi Aksa’ya düzenledikleri saldırıların artması ve İsrail rejiminin Rahmet Kapısı Namazgâhı’nı kapatması üzerine geldi.
 
Kudüs'teki İslami Vakıfları İdaresinin Siyonist İsrail’in Rahmet Kapısı Namazgâhı’nı kapatma kararını tanımadığını belirten Şeyh el-Kisvani, “Rahmet Kapısı Namazgâhı, Mescidi Aksa’nın ayrılmaz bir parçasıdır ve namaz kılanlar için açık kalacaktır.” ifadelerini kullandı. 
 
Şeyh el-Kisvani, Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin Rahmet Kapısı Namazgâhı’nı hizmete açtığından bu yana İsrail'in hedefinde olduğuna dikkati çekti.
 
Ürdün'e bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin himayesinde bulunan Rahmet Kapısı Namazgâhı, 16 yıl süren bir mücadelenin ardından 22 Şubat 2019'da yeniden ibadete açıldı.
 
Geçtiğimiz Perşembe günü İsrail rejimi, Rahmet Kapısı Namazgâhı’nın kapanacağına dair yazılı kararı Kudüs'teki İslami Vakıfları İdaresine teslim etmişti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar