HAMAS'TAN FİLİSTİNLİ ESİRLERE DESTEK ÇAĞRISI

 

Görüntülenme: 2387 Tarih: 22 Kasım 2019 10:55
HAMAS'TAN FİLİSTİNLİ ESİRLERE DESTEK ÇAĞRISI

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), İsrail'in herhangi bir ithamda bulunmaksızın Filistinlileri gözaltına almasına imkan veren "idari hapis" uygulamasının devam etmesini şiddetle kınadı ve esirlere destek, onların davalarıyla ilgilenme amaçlı etkinliklerin yaygınlaştırılması çağrısında bulundu. 
 
Hamas adına açıklama yapan Fevzi Berhum dün yaptığı basın açıklamasında uluslararası toplumun ve kurumların, İsrail'in binlerce Filistinliye yönelik olarak işlediği suçları ve kesintisiz bir şekilde devam eden ihlalleri karşısındaki suskunluğunu da eleştirdi. Berhum, İsrail zindanlarındaki Filistinlilerin haklarını savunmak ve gasp edilmiş özgürlüklerini kazanmak için mücadele eden savaş esirleri olduğunu dile getirdi. 
 
Berhum açıklamasında söz konusu suskunluğun işgal güçlerini daha da cüretlendirdiğini ve onların Filistin halkına yönelik aşırılıklarının, işkencelerinin, varlıklarını ve haklarını gasp etme işlemlerinin artmasına neden olduğunu belirtti. 
 
Berhum artık suskunluk karesinden çıkılması ve acil bir şekilde uluslararası hukuku ve insan hakları davasını harekete geçirmenin zamanının geldiğini belirterek işgal rejiminin ihlallerinin önüne geçilmesini, onun yaptığı haksızlıklardan dolayı sorguya çekilmesini istedi. 
 
Berhum tüm Filistinli oluşumları, grupları ve güçleri de kahraman esirleri savunma amaçlı, onların davalarıyla ilgili etkinlikleri artırmaya ve genişletmeye çağırdı. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar