SAVAŞ SİYONİST TOPLUMUN PSİKOLOJİSİNİ BOZDU

img
SAVAŞ SİYONİST TOPLUMUN PSİKOLOJİSİNİ BOZDU

Yapılan bir anket, Gazze Şeridi’ne yönelik savaşın psikolojik sonuçlarının siyonist toplum içinde endişe verici bir düzeye ulaştığını ve siyonistlerin yaklaşık üçte birinin uzman psikolojik desteğe ihtiyaç duyduğunu gösteriyor.

Bu anket, geçtiğimiz kasım ayında Maccabi sağlık hizmetleri tarafından gerçekleştirildi ve 20 ile 75 yaş arasındaki 1100 siyonist rejim sakinini kapsadı. Sonuçlar, psikolojik destek ihtiyacının savaş öncesi yıllara kıyasla en yüksek seviyesine ulaştığını ortaya koyuyor.

Qodsna’nın aktardığına göre, işgal altındaki topraklarda yapılan yeni bir anket, Gazze Şeridi’ne yönelik savaşın psikolojik sonuçlarının siyonist toplum içinde endişe verici bir düzeye ulaştığını ve siyonistlerin yaklaşık üçte birinin uzman psikolojik desteğe ihtiyaç duyduğunu gösteriyor.

Haber sitesi “Times of Israel” tarafından yayımlanan anket sonuçlarına göre, katılımcıların yaklaşık %32’si, devam eden savaşın yol açtığı baskılar nedeniyle psikolojik yardıma ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Anket, geçtiğimiz kasım ayında Maccabi sağlık hizmetleri tarafından yapıldı ve 20-75 yaş aralığında 1100 siyonist rejim sakiniyle gerçekleştirildi. Sonuçlar, psikolojik destek ihtiyacının savaş öncesi yıllara kıyasla en yüksek seviyeye çıktığını gösteriyor.

Verilere göre, katılımcıların %17’si ruhsal durumunu orta ya da kötü olarak değerlendirdi.

Askerler arasında durumun daha da vahim olduğu bildirildi. Ankete göre, geçtiğimiz yıl ordu saflarında görev yapan askerlerin %39’u psikolojik desteğe ihtiyaç duyuyor; %26’sı depresyona yakalanma endişesi taşıdığını ifade ederken, %48’i uyku bozukluklarından muzdarip. Aynı zamanda siyonist rejim ordusu, 2025 yılının başından bu yana askerler arasında 21 intihar vakasının kaydedildiğini açıkladı.

Bu kriz yalnızca ruh sağlığı alanıyla sınırlı kalmadı, toplumsal sonuçlar da doğurdu. Sonuçlara göre, sigara kullananların yüzde 30’u 2025 yılında tütün tüketimini artırdı ve resmi veriler, doğum oranlarında 2024 yılına kıyasla yüzde 4’lük bir düşüş yaşandığını ortaya koyuyor.

Bu veriler, siyonist rejimin Gazze’ye yönelik soykırım savaşının Ekim 2023’ten bu yana sürdüğü ve istatistiklere göre 71 binden fazla şehit ile 171 bin yaralının bulunduğu bir dönemde yayımlandı.

www.kudusgunu.com 



Makaleler

Döviz Kurları

Güncel

Hava Durumu

Link kopyalandı!