İŞGALCİ İSRAİL YEMEN'E SALDIRDI

img
İŞGALCİ İSRAİL YEMEN'E SALDIRDI

İşgalci İsrail'e ait savaş uçakları ve savaş gemileri, dakikalar önce Yemen’in başkenti Sana’ya yoğun saldırılar düzenledi. Kentten en az 10 patlama sesi duyulduğu bildirildi.

Tesnim Haber Ajansı’nın uluslararası servisinin aktardığına göre, işgalci İsrail’e ait savaş uçakları ve donanma unsurları Sana’yı hedef aldı. Saldırılar, Yemen devrim lideri Seyyid Abdulmelik el-Husi’nin konuşmasıyla eş zamanlı gerçekleşti. İsrail kaynakları, saldırılarda üst düzey Yemenli yetkililerin hedef alındığını iddia etti.

İsrail’in “Kan” televizyon kanalı, operasyonlara İsrail donanmasının da katıldığını aktararak, Sana’ya yönelik bugünkü saldırıların önemine dikkat çekti. Kanal, İsrail ordusunun bazı üst düzey Yemenli yetkilileri suikastla ortadan kaldırmayı amaçladığını ileri sürdü.

Buna rağmen Yemen’in El-Mesira televizyonu, saldırılara karşın Ensarullah liderinin konuşmasını canlı olarak yayınlamayı sürdürdü.

Öte yandan İsrail medyası, bir haftadır Yemen’de bir suikast planlandığını yazarken, İsrail’in 12. Kanal televizyonu da bugünkü saldırıların Ensarullah’ın üst düzey bazı isimlerini hedef aldığını öne sürdü. Yemenli yetkililer ise bu iddiaları yalanladı. 

Yemen Sağlık Bakanlığı, siyonist rejimin saldırılarında 4 kişinin şehit olduğunu, 67 kişinin de yaralandığını duyurdu.

www.kudusgunu.com



Makaleler

Döviz Kurları

Güncel

Hava Durumu

Link kopyalandı!