Fransa’da yaklaşık 41 yıl süren tutukluluğun ardından serbest bırakılan Lübnanlı direnişçi Corc Abdullah, bu sabah başkent Beyrut’a ulaştı.
YDH'nin haberine göre, Refik Hariri Uluslararası Havalimanı’nda kalabalık bir grup tarafından coşkuyla karşılanan Corc Abdullah, şeref salonunda yaptığı açıklamada direniş mesajları verdi.
“Direnişimiz güçlüdür, sökülüp atılamaz”
Uzun yıllar süren esaretin ardından ülkesine dönen Abdullah, yaptığı ilk açıklamada, "Direniş bu topraklara çakılıdır ve sökülüp atılamaz" ifadelerini kullandı. Direnişe olan bağlılığını vurgulayan Abdullah, "Direnişimiz zayıf değil, bilakis güçlüdür" sözleriyle, halkı direniş etrafında kenetlenmeye çağırdı.
“Direniş varsa, vatana dönüş de vardır”
Zindanda kalan esirlerin dışarıdaki yoldaşlarıyla birlikte direndiğini belirten Abdullah, kendi dönüşünü bu bağlamda değerlendirerek, "Direniş var olduğu sürece vatana dönüş de vardır" dedi. Açıklamasında direniş şehitlerine de selam gönderen Abdullah, onları "her türlü özgürlük düşüncesinin temel taşı" olarak tanımladı.
Gazze vurgusu: “Arapların bu acılara sessiz kalması utanç verici”
Gazze’deki insani felakete de dikkat çeken Abdullah, “Filistin’deki direniş tırmanmalıdır” dedi. Arap dünyasının Gazze halkının yaşadığı acılar karşısındaki sessizliğini eleştiren Abdullah, “Arapların bu trajediyi sadece izlemesi, tarih önünde utanç vericidir” ifadelerini kullandı.
Mısır halkına da çağrıda bulunan Abdullah, abluka altındaki Gazze’de yaşanan soykırımı ve kıtlığı durdurmak için harekete geçmeleri gerektiğini belirterek, “Bunu yapabilecek güce sahipler” dedi.
Serbest bırakılma süreci
Fransa’da 1987 yılında müebbet hapse mahkûm edilen Corc Abdullah, Amerikalı ve İsrailli iki diplomatın öldürülmesinde rolü olduğu suçlamasıyla yaklaşık 41 yıl boyunca cezaevinde tutulmuştu. Paris Temyiz Mahkemesi, geçtiğimiz hafta aldığı kararla Abdullah’ın 25 Temmuz itibarıyla Fransa’yı terk etmesi ve bir daha ülkeye dönmemesi şartıyla tahliyesine hükmetmişti. Abdullah bu sabah Lannemezan Cezaevi’nden ayrılarak Lübnan’a döndü. Şu anda 74 yaşında olan Abdullah, Lübnan’da sembol bir direniş figürü olarak görülüyor.