KASSAM TUGAYLARI İHA FİLOSUNU TANITTI

Hamas direniş hareketinin silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, ilk kez sahip oldukları insansız hava araçları filosunun gelişimi hakkında bilgi verdi. "İki Bedende Bir Ruh" adlı belgesel filmde, şehid mühendisler Hazım el-Hatib ve Zafir eş-Şeva'nın istihbarat ve mühendislik alanındaki başarıları anlatıldı. 

Görüntülenme: 960 Tarih: 13 Haziran 2022 07:44
KASSAM TUGAYLARI İHA FİLOSUNU TANITTI

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, iki şehid mühendis, Hazım el-Hatib ve Zafir eş-Şeva'nın biyografisini anlatan ve dronlar ile direnişin iletişim ağını geliştirmedeki rollerini ortaya koyan "İki Bedende Bir Ruh" belgesel bir film yayınladı.

İki şehidin, Aralık 2016'da Mossad tarafından öldürülen ve Kassam Tugayları'nda drone mühendisi olan şehit Muhammed ez-Zevari'nin yaptıklarının tamamlayıcısı olduğuna dikkat çekildi.

El-Hatib ve eş-Şeva'nın, iç ve dış savaşlarda komuta ve kontrolde kilit bir role sahip olan kablolu iletişim ağının da ilk mühendisleri olduğu açıklandı. Kassam Tugayları, "İki şehit, el-Hatib ve eş-Şeva'nın, dronlar, deniz yetenekleri ve kontrol sistemleri gibi stratejik üstünlük sağlayan niteliksel bir güç ve silahlar geliştirmek için çalıştıklarını" belirtti.

El-Hatib ve eş-Şeva, geçen yıl Mayıs ayında Gazze'ye yönelik İsrail saldırısında, Kassam Tugayları komutanlarını hedef alan bombardımanda şehit olmuşlardı.

Kudüs Haber Ajansı - KHA | kudushaber.com.tr

Yorumlar