BATI ŞERİA'DA İŞGALE KARŞI KIYAM DEVAM EDECEK

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Dış İlişkiler Sorumlusu Dr. Musa Ebu Merzuk, Batı Şeria bölgesinde Filistin halkının işgale ve yahudi yerleşimcilere başkaldırması konusunda görülen hadiselerin gayet doğal olduğunu dile getirdi.  

Görüntülenme: 1122 Tarih: 12 Ocak 2022 07:56
BATI ŞERİA'DA İŞGALE KARŞI KIYAM DEVAM EDECEK

Ebu Merzuk yaptığı basın açıklamasında, işgalci Filistin topraklarında varlığını sürdürdüğü ve mukaddes mekanlarını kirletmeye devam ettiği sürece Filistin halkının rahat olamayacağını belirtti. 

Ebu Merzuk, Filistin halkının tam özgürlüğüne kavuşuncaya ve işgal bağından tamamen kurtuluncaya kadar mücadelesini sürdüreceğini vurguladı. 

Ebu Merzuk, Filistin'in iç meseleleriyle ilgili değerlendirmesinde de Filistin'de seçimlerin Fetih'in istediği şekilde sadece bir örgütün ölçülerine göre düzenlenemeyeceğini hatırlatarak bu örgütü siyasi tavırlarını gözden geçirmeye ve kendini toplumun dışına itmekten, ben merkezli düşünmekten vazgeçmeye çağırdı. 

Ebu Merzuk, kendilerinin bölünmenin sonlandırılması ve kapsamlı seçimler yapılmasına hazır olduklarını, Filistin'in temel ilkeleri üzere safları birleştirme çağrısına hiçbir zaman olumsuz karşılık vermediklerini belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar