ANKARA VALİLİĞİ DÜNYA DİRENİŞ GÜNÜ MÜNASEBETİYLE YAPILMAK İSTENEN BASIN AÇIKLAMASINA İZİN VERMEDİ

 

Görüntülenme: 2040 Tarih: 29 Aralık 2021 06:20
ANKARA VALİLİĞİ DÜNYA DİRENİŞ GÜNÜ MÜNASEBETİYLE YAPILMAK İSTENEN BASIN AÇIKLAMASINA İZİN VERMEDİ

Ankara’da ABD Büyükelçiliği karşısında (J. F. Kennedy Caddesinde) veya Ulus Meydanında, Dünya Direniş Günü münasebetiyle 2 Ocak 2022 Pazar günü saat 14:00’da basın açıklaması yapma talebi ile verilen dilekçeye Ankara Valiliği olumsuz cevap verdi.

Ankara Dünya Direniş Günü İnisiyatifi adına 3 kişilik organize heyetinin başvuru dilekçesine valilik tarafından verilen olumsuz cevap şu şekilde:

‘Söz konusu etkinlik; 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/C ve 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. ve 22. maddeleri gereğince, ilimiz sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk görevinin ifası bakımlarından uygun görülmemiştir. Vasip Şahin (vali)’

Kamuoyunun bildiği üzere Kudüs Gücü komutanı General Kasım Süleymani’nin ve Haşdi Şabi komutanı Ebu Mehdi El Mühendis’in iki sene önce terörist ABD ordusu tarafından Irak havaalanında mazlumca şehit edilmeleri üzerine 3 Ocak tarihi Dünya Direniş Günü olarak ilan edilmişti.

15 Temmuz hain darbe girişimi dahil ülkemizdeki tüm askeri darbelerin planlayıcısı olan büyük şeytan ABD’ye cumhurbaşkanından içişleri bakanına kadar herkes sözle de olsa tepki gösterirken Ankara Valiliğinin ‘Dünya Direniş Günü’ münasebetiyle düzenlenmek istenen basın açıklamasına izin vermemesi kamuoyu tarafından çifte standart olarak değerlendirildi.

Dünyanın her yerindeki ABD büyükelçiliklerinin önünde ve hatta Beyaz Saray’ın karşısında bile büyük şeytan ABD’nin emperyalist politikaları protesto edilirken Ankara’daki büyükelçiliğin önünde basın açıklamasına izin verilmemesi Türkiye kamuoyu tarafından şiddetle kınanmaktadır.

Yorumlar