GENERAL İSMAİL KAANİ HASAN İRLU İÇİN TAZİYE MESAJI YAYINLADI

Devrim Muhafızları Kudüs Gücü komutanı, İran'ın Yemen Büyükelçisi Hasan İrlu'nun şehadeti dolayısı ile taziye mesajı yayınladı. 

Görüntülenme: 1108 Tarih: 22 Aralık 2021 18:18
GENERAL İSMAİL KAANİ HASAN İRLU İÇİN TAZİYE MESAJI YAYINLADI

İran İslam Cumhuriyeti ve Kutsal Savaş Dönemi gazilerinden Hacı Hasan İrlu'nun şehadetinin ardından Devrim Muhafızarı Kudüs Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral İsmail Kaani yayınladığı mesajda  Allah yolundaki yolcunun şehadeti dolayısı ile ailesine baş sağlığı diledi ve şehadetini tebrik etti. 
Yayımlanan mesajda şu ifadelere yer verildi: 
Bismillahirrahmanirrahim
"Müminler içinde Allah'a verdikleri sözde duran nice erler var. İşte onlardan kimi, sözünü yerine getirip o yolda canını vermiştir; kimi de (şehitliği) beklemektedir. Onlar hiçbir şekilde (sözlerini) değiştirmemişlerdir."
İran İslam Cumhuriyeti'nin Yemen Büyükelçisi Hacı Hasan İrlu'nun Aziz ve Saygın Ailesine
"Sabrettiğiniz için size selam olsun. Ahiret yurdu ne güzeldir!"
Kutsal Savunma Dönemi gazisi ve başı dik generalinin, devrimci elçimizin şehadeti hepimizi derinden üzdü ve kedere boğdu.  Bu mücahit, yüce ve Allah yolunda yürüyen isim tüm bereketli ömrünü  İslami Devrim'e, Kutsal Savunmaya ve Direniş Cephesine adadı. 
Onun yıllar boyunca onurlu hizmetleri, İslam İnkılabı tarihinde altın bir sayfa oluşturdu. Özellikle de son yıllarda mazlum ve mücahit Yemen halkına hizmet etmek adına hizmet etmesi ve büyükelçimiz olması, mağdur insanların acı çeken insanların acılarını dindirmek çabaları, ve direniş cephesine destekleri  mağdur Yemen halkı ile ilgili  unutulmaz bir miras geriye bıraktı. 
Şehadet bu büyük şehidin eskiden süregelen arzusuydu. Sonuçta bu ilahi yolda yol arkadaşları ve şehit kardeşlerine katıldı. 
Bu takva ve mücadele örneğinin şehadeti dolayısı ile İslam İnkılabı Lideri, saygın ailesi ve şehitsever İran milletine, İslam ümmetine ve dünyadaki tüm hürriyet yanlılarına, Dışişleri Bakanlğı ve diplomasi koluna başsağlığı dileyip aynı zamanda tebrik ediyorum. 
Allahu Teala'dan  bu şehidimiz için rahmet ve ilahi rizvan, ailesi için de sabır ve büyük mükafat diliyorum. "
İran İslam Cumhuriyeti'nin Yemen'deki büyükelçisi Hasan İrlu, Salı günü koronavirüse yakalanması dolayısı ile şehit düştü. İran İslam Cumhuriyeti dışişleri bakanlığı sözcüsü ise bu hususta şöyle bir açıklamada bulunmuştu: " Dayatılan savaş dönemi kimyasal gazilerinden dolan Şehit İrlu, görevi sırasında Yemen'de Koronavirüse yakalandı ve kimi ülkelerin gecikmeli davranmalarından dolayı maalesef uygun olmayan koşullarda ülkeye döndü. Tüm tedavi çalışmalarına başvurulmasına rağmen dün sabah vefat etti ve şehadet şerbetini içti. "

TESNİM

Yorumlar