SİYONİST İŞGALCİLER AYNU'L HULVE PINARINI GASP EDİYOR

Yahudi yerleşimciler bu sabah Kuzey Ağvar bölgesindeki Aynu’l-Hulve pınarının çevresine dikenli tel çekmeye başladı. 

Görüntülenme: 1170 Tarih: 25 Temmuz 2021 21:22
SİYONİST İŞGALCİLER AYNU'L HULVE PINARINI GASP EDİYOR

Yerel kaynaklar, Yahudi yerleşimcilerin pınarı etrafını dikenli tellerle kapattığını, Filistinli çobanların pınara yaklaşmalarına ve hayvanlarını sulamalarına izin vermediğini söyledi.
 

Yahudi yerleşimcilerin el koymak istedikleri bölgeye sık sık baskın düzenledikleri ve bölgede hayvanlarını otlatan Filistinli çobanlara saldırdıkları, geçtiğimiz günlerde de bölgeye onlarca ağaç diktikleri bildirildi.
 

İşgal güçleri ve Yahudi yerleşimciler, Yahudi yerleşkeleriyle çevrili bölgeyi yerleşime açmak amacıyla Aynu’l-Hulve pınarı yakınlarına bir kulübe ve ulaşımı kolaylaştırmak üzere yol inşa etmişti.
 

Tubas kentinden 20 kilometre uzaklıktaki bölgenin ılımlı iklime, verimli tarım arazilerine ve tatlı su pınarına sahip olduğu, bu sebeple Yahudi yerleşimcilerin bölgeyi gasp ederek toprakları üzerinde yerleşke inşa etmek istedikleri belirtildi.
 

Stratejik bir konumda bulunan Aynu’l-Hulve pınarı bölgesinde yaklaşık 50 Filistinlinin çadırlarda ve zor koşullarda yaşam savaşı verdiği, tarım ve hayvancılıkla uğraştıkları, işgal yönetiminin söz konusu bölgede Filistinlilere inşaat izni vermediği ve bölge sakinlerinin her türlü hizmetten yoksun oldukları ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar