AMBARGO ALTINDAKİ GAZZE PATLAMAK ÜZERE

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Uluslararası İlişkiler Ofisi üyesi Basim Naim, Gazze Şeridi’nde abluka sebebiyle yaşanan insani krizin gerginliğin yeniden tırmanmasına sebep olacak dinamikleri ürettiğini söyledi. 

Görüntülenme: 1350 Tarih: 13 Temmuz 2021 00:46
AMBARGO ALTINDAKİ GAZZE PATLAMAK ÜZERE

Naim, dün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Filistin halkının her seferinde sıfır noktasına dönmeyi ve uluslararası hukukun savaş anında bile garanti altına aldığı haklarını elde etmek için pazarlık yapmayı kabul etmeyeceğini ifade etti.
 

Birleşmiş Milletler (BM) Filistin İnsani İşler Koordinatörü Lynn Hastings'in Gazze Şeridi’ndeki insani durumla ilgili açıklamalarını ilgiyle takip ettiklerini belirten Naim, Hastings’in ablukanın devam etmesinin yol açabileceği tehlikelere açıkça işaret ettiğini ve işgal rejiminden uluslararası hukuka uymasını istediğini hatırlattı.
 

Herkesi üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye ve Gazze Şeridi’ne uyguladığı ablukaya kayıtsız şartsız son vermesi için işgal rejimine baskı yapmaya davet eden Naim, diğer alternatiflerin tehlikeli ve bedelinin ağır olduğuna dikkat çekti.
 

Naim, “Filistin halkı özgür ve onurlu bir yaşama sahip olmadıkça bölgeye sükûnet ve istikrar gelmeyecek” dedi.
 

BM Filistin İnsani İşler Koordinatörü Lynn Hastings, Perşembe akşamı yayınladığı bildiride, Gazze Şeridi’ne insan ve ticari mal giriş çıkışına getirilen kısıtlamaların hafifletilmesi çağrısında bulundu.
 

10 Mayıs'ta başlayan çatışmalardan bu yana Gazze Şeridi’ne ürün girişinin gıda maddeleri, tıbbi malzeme, yakıt ve bazı tarımsal girdilerle sınırlı kaldığını belirten Hastings, düzenli ve öngörülebilir malların Gazze Şeridi'ne girişine izin verilmesi gerektiğini kaydetti.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar