SİYONİST ARAŞTIRMACI ZİV YEHEZKEL'DEN ERTELENEN FİLİSTİN SEÇİMLERİ İLE İLGİLİ ÇARPICI YORUM

Filistin Yönetimi’nin, İsrail makamlarının işgal altındaki Doğu Kudüs’teki seçimlere ilişkin bir cevap vermemesini bahane ederek 22 Mayıs’ta yapılması planlanan Filistin milletvekili seçimlerini erteleme kararına dair değerlendirmelerde bulunan İsrailli araştırmacı Ziv Yehezkel, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın, seçimlerin Fetih Hareketi’nin sonu anlamına geldiğinin farkında olduğunu belirtti. 

Görüntülenme: 1322 Tarih: 03 Mayıs 2021 11:42
SİYONİST ARAŞTIRMACI ZİV YEHEZKEL'DEN ERTELENEN FİLİSTİN SEÇİMLERİ İLE İLGİLİ ÇARPICI YORUM

İsrail rejiminin, Kudüs seçimlerini engellemeye yönelik hiçbir resmi açıklamasının bulunmadığını ve bu konuda görüş beyan etmekten geri durduğunu vurgulayan Yehezkel, bunlara rağmen Abbas’ın, seçimleri erteleme kararındaki tüm sorumluluğu İsrail tarafına yıkmaya çalıştığına dikkat çekti.

Yehezkel, İsrail yönetiminin, 2006 Filistin seçimlerinde olduğu gibi ikinci bir defa Hamas hareketinin Batı Şeria’ya hakim olmasından korktuğunu, bunu bir kabul olarak gördüğünü ve bu yüzden de seçimlerin yapılmamasının İsrail’in yararına olacağını itiraf etti.

Abbas, Seçimlerin Ertelendiğini Resmen Duyurdu

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, işgalci İsrail yönetiminin, “hükümet olmadığı” gerekçesiyle işgal altındaki Doğu Kudüs’teki Filistin seçimlerine ilişkin kendilerine bir cevap vermekten kaçındığını açıkladı ve bunu gerekçe göstererek belirsiz bir tarihe kadar seçimlerin ertelendiğini resmen duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria’nın Ramallah kentinde 29 Nisan Perşembe günü akşam saatlerinde başlayan ve gece geç saatlere kadar süren Filistinli Liderler Toplantısı’nda 22 Mayıs’ta yapılması planlanan seçimlere ilişkin açıklamalarda bulunan Abbas, “Bugün, Kudüs’te seçimlerin yapılmasıyla ilgili İsrail tarafından bizlere birtakım mesajlar ulaştı. Gönderilen mesajlarda, halihazırda İsrail hükümeti bulunmadığı için seçimler hakkında bir cevap veremedikleri belirtiliyor.” ifadelerini kullandı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar