ŞEYH İKRİME SABRİ'DEN İSLAM ÜMMETİNE KUDÜS ÇAĞRISI

Şeyh İkrime Sabri, işgal güçlerinin, Kudüs’ün önde gelen sembol isimlerini hedef almakla, Kudüs’ü tamamen Yahudileştirmeyi, Mescidi Aksa hâkimiyetini ve kontrolünü ele geçirmeyi amaçlandığı vurguladı. 

Görüntülenme: 2890 Tarih: 04 Mart 2021 02:55
ŞEYH İKRİME SABRİ'DEN İSLAM ÜMMETİNE KUDÜS ÇAĞRISI

Eski Kudüs-Filistin Müftüsü olan ve hâlihazırda Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanlığı görevini yürüten Şeyh Sabri, işgal güçlerinin, Kudüslülere yönelik tutuklama, sınır dışı etme, evlerini yıkma ve Mescidi Aksa’dan uzaklaştırma gibi çeşitli saldırgan politikalar kullandığını belirtti.

Şeyh Sabri, yakın zamanda Raid Salah'ın hücre hapsi ile eski Bakan Halid Ebu Arefe'nin idari tutukluluk sürelerinin uzatılmasını ve Hatice Huveys’in uzaklaştırılmasını, işgal güçlerine karşı sesini yükseltmemesi için Filistin halkına yönelik uygulanan haksız ve keyfi tedbirler olarak nitelendirdi.

Şeyh Sabri, tüm Kudüslüleri Kudüs'te ribata devam etmeye, meşru haklarına bağlı kalmaya ve dünyanın onları duyabilmesi için seslerini yükseltmeye davet etti.

İşgal güçlerinin ihlallerini ve gayrimeşru uygulamalarını sürdürmesinin, Arapların ve Müslümanların sessiz kalmasından kaynaklandığını aktaran Şeyh Sabri, İslam alemine, aralarındaki ihtilaflı meseleleri ve çekişmeleri bir kenara bırakarak Kudüs'e doğru yönelmelerini talep etti.

Şeyh Sabri, yaklaşan Filistin seçimlerinden Kudüs'ü önemseyen ve savunan yeni şahsiyetlerin ortaya çıkmasını beklediklerini ifade etti.

İsrail İşgal Mahkemeleri, 3 Mart Çarşamba günü Şeyh Raid Salah'ın hücre hapsinin 6 ay daha uzatılmasına karar verdi. Ayrıca eski Kudüs Bakanı Halid Ebu Arafe'nin de idari tutukluluk süresini dört ay daha uzattı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar