'EKMEĞİMİZİ GAZZE-LÜBNAN-YEMEN İLE BÖLÜŞÜYORUZ' ADLI HAYIRLI AMEL İLK MEYVESİNİ VERDİ (VİDEO-FOTO)

Gazze-Lübnan-Yemen Halkları İle Dayanışma İnisiyatifi'nin öncülük ettiği 'Ekmeğimizi Gazze-Lübnan-Yemen ile Bölüşüyoruz' adlı hayırlı amelin ilk meyvesi alındı. 

Görüntülenme: 4653 Tarih: 12 Ekim 2020 12:38
'EKMEĞİMİZİ GAZZE-LÜBNAN-YEMEN İLE BÖLÜŞÜYORUZ' ADLI HAYIRLI AMEL  İLK MEYVESİNİ VERDİ (VİDEO-FOTO)

Gazze-Lübnan-Yemen Halkları İle Dayanışma İnisiyatifi'nin öncülük ettiği 'Ekmeğimizi Gazze-Lübnan-Yemen ile Bölüşüyoruz' adlı hayırlı amelin ilk meyvesi alındı.

Söz konusu inisiyatif tarafından sosyal medyada yapılan açıklama şöyle:

'İnisiyatif üyelerinin ekmek kumbarasına attığı ilk yardımlar, zekat ve infaklar Er-Rıza Müessesinin desteği ile Yemen'in başkenti Sana'nın fakir mahallelerinde dağıtıldı. İnşallah ileriki haftalarda Gazze ve Lübnan'da da kardeş kuruluşlar aracılığıyla hayırlarımız dağıtılacaktır. 

EKMEĞİMİZİ GAZZE-LÜBNAN-YEMEN İLE BÖLÜŞÜYORUZ

 

Sosyal medyada, 'Gazze(Filistin)-Lübnan-Yemen Halkları İle Dayanışma İnisiyatifi' adına yapılan açıklamada müminlerin ekmeklerini (zekat, sadaka ve infaklarını) mazlum ve mağdur Gazze, Lübnan ve Yemen halkları ile bölüşeceği duyuruldu.

Söz konusu inisiyatif sosyal medyada şu açıklamayı yayınladı: 

Şehitlerin Rabbi olan Yüce Allah'ın Adıyla..

'Ki onlar, bolluk ve darlıkta mallarını Allah yolunda harcarlar....' (Âli İmrân Suresi 134. Ayet)

Bilindiği gibi Gazze (Filistin)- Lübnan ve Yemen uzun yıllardır Siyonist ve Emperyalist şer cephesinin saldırı, baskı ve ekonomik ambargoları altında inim inim inlemektedir.

Bu üç ülkenin de ortak özelliği Kudüs- Mescidi Aksa davasının yılmaz savunuculuğunu yapmaları ve Direniş Cephesi'nin korkusuz birer üyesi olmalarıdır.

Şer Cephesi'nin özellikle son aylarda Direniş Cephesi'ne yönelik ekonomik saldırıları bu üç ülkede Müslüman ve direnişçi halkı canından bezdirmektedir.

Ülkemizin ve İslam dünyasının duyarlı Müslümanları tarafından her ne kadar bu üç ülkeye dönemsel yardımlar yapılıyor olsa da, içinde bulundukları ağır ekonomik şartlar göz önüne alındığında bu ülkelere yardımların hiç kesintiye uğramadan ulaştırılması artık bir zarurettir.

Bizler, bu üç direniş ülkesine siyasi ve medya desteğimizi devam ettirirken bir yandan da maddi desteğimizi sürekli kılmak istiyoruz. 

Bizim bu salih amel ile verdiğimiz mesaj şu: Ey Gazzeli, Lübnanlı ve Yemenli kardeşim sizi açlığa mahkum etmek istiyorlar fakat biz sizin aç kalmanıza izin vermeyeceğiz. En azından ekmeğimizi sizinle bölüşeceğiz.

Bizler bu noktada Türkiyeli Müslümanlar olarak, Hz. Peygamber Efendimiz (saa)'in Hz. Ebu Zer'e buyurduğu, 'Ya  Eba Zer! Amellerin en efdali az da olsa devamlılığı olandır' düsturundan hareketle, Gazze-Lübnan ve Yemen'e yaptığımız yardımları sürekli hale getirmek zorundayız. 

İşte bunun için ev ve iş yerlerimizde 'EKMEĞİMİZİ GAZZE-LÜBNAN-YEMEN İLE BÖLÜŞÜYORUZ' sloganıyla birer kumbara bulundurarak ekmeğimizi her gün bu 3 ülkedeki ihtiyaç sahibi Müslüman kardeşlerimizle özellikle de şehit aileleri (dul ve yetimler) ile bölüşeceğimizi ilan ediyoruz. 

Bu salih amelimiz tamamıyla gönüllülük esasına dayanmaktadır. Sizler de ev ve işyerlerinizde bulunduracağınız kumbaralarla bu hayırlı amele iştirak edebilirsiniz. Bizler bu kritik dönemde Siyonist İsrail ve katil ABD'nin uzun yıllardır savaş, ambargo ve yaptırımlarla dize getirmeye ve hatta yok etmeye çalıştığı Gazze (Filistin), Lübnan ve Yemen'i yalnız bırakmayacağımıza dair yüce Allah'a bir kez daha söz veriyoruz.

İnşallah infaklarımızı güvenilir kuruluşlar eliyle bu 3 ülkedeki mağdur ve mahrumlara ulaştıracağız.  

Niyet Hayır Akıbet Hayır

GAZZE-LÜBNAN-YEMEN HALKLARI İLE DAYANIŞMA İNİSİYATİFİ

 

Yorumlar