HİZBULLAH: ABD YAPTIRIMLARLA LÜBNAN'A BOYUN EĞDİREMEZ

 

Görüntülenme: 3113 Tarih: 12 Eylul 2020 22:48
HİZBULLAH: ABD YAPTIRIMLARLA LÜBNAN'A BOYUN EĞDİREMEZ

El-Menar kanalının bildirdiğine göre Hizbullah genel sekreter yardımcısı, Lübnan halkına diz çöktürme hedefinde olan ABD yaptırımlarının hedefine ulaşamadan başarısızlığa uğradığını belirtti.
 
Şeyh Naim Kasım, Lübnan'a yönelik yaptırımların amacının Lübnan'ı diz çöktürmek ve siyasi rotasını değiştirmek olduğunu ifade etti.
 
Rusya el-Yevm haber merkezine açıklamalarda bulunan Şeyh Naim Kasım, "ABD yaptırımlarının amacı Lübnan'daki siyasi denklemi değiştirmektir. ABD, paralı askerleri kullanamayacağını gösterince yaptırım politikasına başvurdu, ancak Lübnan'daki herhangi bir kişi veya gruba yönelik yaptırımların Lübnan milletinin topraklarını özgürleştirme politikasını asla değiştirmediğini bilmeliler." dedi.
 
ABD politikasını "Lübnan'ı baskı altında tutmak" olarak nitelendiren Hizbullah genel sekreter yardımcısı, "ABD baskısı nedeniyle her an Fransız girişiminin önünde engeller görebiliriz." dedi.
 
Seyyid Hasan Nasrallah'ın yardımcısı, Hizbullah'ın gelecekteki hükümetin tamamen bağımsız olmasına (önemli ve etkili siyasi parti ve grupların varlığı olmadan) karşı olduğunu vurguladı.
rasthaber

Yorumlar