'FİLİSTİN MESELESİ HAŞDİ ŞABİ KOMUTANI ŞEHİT EBU MEHDİ EL MÜHENDİS'İN ÖNCELİKLERİNDEN BİRİYDİ'

 

Görüntülenme: 1958 Tarih: 17 Haziran 2020 22:56
'FİLİSTİN MESELESİ HAŞDİ ŞABİ KOMUTANI ŞEHİT EBU MEHDİ EL MÜHENDİS'İN ÖNCELİKLERİNDEN BİRİYDİ'

Haşdi Şabi medya direktörü Mihned el-Akabi, el-Mayadin haber kanalına verdiği röportajda, Filistin meselesinin Şehit Ebu Mehdi el-Mühendis’in önceliklerinden biri olduğunu vurguladı.
 
El-Akabi, Haşdi Şabi’nin Şehit el-Mühendis’ten sonra bile ayakta kaldığını ve daha da güçlendiğini belirterek, “El-Mühendis her zaman IŞİD’in bir araç olduğunu ve asıl sorunun Amerika ve İsrail olduğunu söylerdi” dedi.
 
Mihned el-Akabi röportajın devamında, Ebu Mehdi el-Mühendis’in müstesna bir şahsiyet olduğuna ve onun gibilerin çok olmadığına değinerek, “O, 2014 yılında IŞİD’le yapılan savaşları planladı ve yönetti” ifadesinde bulundu.
 
Akabi, Batı ve Arap medyasının IŞİD’i bir mezhep gibi göstermeye çalışarak kamuoyunu yanlış yönlendirdiğine değinerek şunları söyledi: ‘Şehit el-Mühendis, Irak'ın en büyük Şii mercii olan Ayetullah Seyyid Ali Sistani'nin cihad-ı kifaye fetvasına ilk “Lebbeyk” diyen kişiydi.
 
Şehit el-Mühendis’in ilkeleri ve öğretileri nesilden nesile aktarılacaktır. Onun, komutanının kendisinin askerlerini cephenin ilk hattına götürmesi gerektiği yönünde bir kuralı vardı ve Filistin meselesi onun önceliklerinden biriydi.’
 
Bu bağlamda, Filistinli yazar Hasan Lafi şunları söyledi: ‘Şehit Ebu Mehdi el-Mühendis, direniş eksenini güçlendirenlerden biriydi ve Irak'ı işgalci Siyonist rejime karşı yeni bir direniş alanına getirdi.’
 
Tunuslu yazar Salih el-Davudi de el-Meyadin kanalına verdiği röportajda şu ifadelerde bulundu: ‘Tunuslular için Şehit el Mühendis, Fransız sömürgecileriyle mücadele eden şehitler gibidir. Biz daha önce onun mücadelelerine tanık olmuştuk.’
 
Ebu Mehdi el-Mühendis, 3 Ocak’ta General Kasım Süleymani ve beraberindekilerle birlikte Bağdat Havaalanı yakınlarında Amerika tarafından suikasta uğrayarak şehit edilmiştir.
rasthaber

Yorumlar