YEMEN SUUD'A AİT İKİ PETROL TANKERİNİ VURDU

img
YEMEN SUUD'A AİT İKİ PETROL TANKERİNİ VURDU

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri, Kızıldeniz'de Suudi Arabistan'a ait iki petrol tankerine füze saldırısı düzenlendiğini açıklayarak, bu saldırıların devam edeceğini söyledi.

Tesnim Haber Ajansı'nın aktardığına göre, Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, özel bir askerî operasyon kapsamında Suudi Arabistan'a ait "ENCELIA" ve "LAYLA" isimli iki petrol tankerinin hedef alındığını duyurdu.

Yemen Silahlı Kuvvetleri tarafından yayımlanan açıklamada, söz konusu iki tankerin Kızıldeniz'deki seyir yasağı kararını ihlal etmeleri nedeniyle hedef alındığı belirtildi.

Seri, operasyonun çok sayıda balistik füze, seyir füzesi ve insansız hava aracıyla gerçekleştirildiğini, saldırıların hedeflerini tam isabetle vurduğunu ve her iki tankerde de yangın çıktığını ifade etti.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü ayrıca, operasyon sırasında yaklaşık 10 geminin rotasını sürdürmekten vazgeçerek geri dönmek zorunda kaldığını açıkladı.

Yahya Seri, Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin Suudi Arabistan'a yönelik deniz operasyonlarını "ablukaya karşı abluka" denklemini dayatmak amacıyla sürdüreceğini belirtti. Seri, açıklamasının sonunda Suudi Arabistan'ı, Yemen'e yönelik herhangi bir "akılsızca girişim" veya saldırının Suudi Arabistan'ın iç bölgelerine yönelik geniş çaplı operasyonlarla karşılık bulacağı konusunda uyardı.

www.kudusgunu.com 



Makaleler

Döviz Kurları

Güncel

Hava Durumu

Link kopyalandı!