Hamas yayımladığı basın bildirisinde, işgal ordusunu Gazze Şeridi’nde sağlık kuruluşlarını ve sağlık çalışanlarını hedef almak suretiyle sistematik savaş suçları işlemekle suçladı.
HAMAS, uluslararası topluma ve ilgili kurumlara bir kez daha çağrı yaparak Gazze’deki sağlık sistemine yönelik saldırıların derhal durdurulmasını ve soykırım ile zorla göç ettirme politikalarının son bulması için acil adımlar atılmasını talep etti.
Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre Hareket, 20 Eylül Cumartesi günü yayımladığı basın bildirisinde, işgal ordusunu Gazze Şeridi’nde sağlık kuruluşlarını ve sağlık çalışanlarını hedef almak suretiyle sistematik savaş suçları işlemekle suçladı.
Açıklamada, işgal güçlerinin sağlık tesislerini yıkmaya devam ettiği, doktorları ve ailelerini hedef aldığı belirtildi. Hamas, son olarak Gazze’deki Eş-Şifa Hastanesi Müdürü Dr. Muhammed Ebu Silmiyye’nin ailesine yönelik saldırıya dikkat çekerek, aralarında kardeşi ve çocukların da bulunduğu beş kişinin şehit olduğunu duyurdu.
Hamas, bu saldırının doktorlara Gazze’yi terk etmeleri yönünde açık bir mesaj taşıdığını ifade etti. Ayrıca, işgal rejimi liderlerinin sağlık personeline ve tesislerine yönelik vahşi saldırılar da dahil olmak üzere işledikleri tüm suçlardan ötürü Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde (UCM) yargılanmaları gerektiğini vurguladı.
Hareketin açıklamasında, Ekim 2023’ten bu yana 1700’den fazla sağlık çalışanının şehit edildiği, yaklaşık 400 sağlık personelinin ise zor koşullar altında esir tutulduğu belirtildi. Hamas, bu durumun uluslararası toplumun masum sivilleri ve insani görev yapanları koruma konusundaki yetersizliğini ortaya koyduğunu ve yaşananların hem savaş suçu hem de insanlığa karşı işlenmiş suç teşkil ettiğini kaydetti.