DİRENİŞ ÇADIRI'NDAN BOTAŞ'A CEVAP (VİDEO)

BOTAŞ, kendi uydurduğu bir iddiayı yalanladı ve “İsrail’e petrol satmıyoruz” dedi. Oysaki kimse BOTAŞ’ın İsrail’e petrol sattığını öne sürmemişti. BOTAŞ İsrail’e SATILAN petrolü ULAŞTIRIYOR. İsrail’in en büyük petrol tedarikçilerinden Azerbaycan’ın petrolü, BOTAŞ’ın ortağı ve kısmi işletmecisi olduğu Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı üzerinden Türkiye’den geçiyor, İsrail’e ulaşıyor. Enerji Bakanı Bayraktar “Biz petrolü taşımakla yükümlüyüz, hangi destinasyonlara ulaşıyor karışamayız” derken bunu ifade etmişti. 

Görüntülenme: 175 Tarih: 02 Temmuz 2024 16:17
DİRENİŞ ÇADIRI'NDAN BOTAŞ'A CEVAP (VİDEO)

Direniş Çadırı, X hesabından şu açıklamayı yayınladı: 'Dün, Türkiye’den hala siyonizme petrol aktığını göstermek, “Vanaları kapatın!” demek için Ankara’da yer alan BOTAŞ Genel Müdürlüğü’ne gittik.

BOTAŞ binasının önüne ulaşmamıza izin verilmedi. Polis barikatlarıyla çevrelendik. Keyfi bir kararla, hiçbir hukuki gerekçeye dayanmadan eylem yapma hakkımız engellendi. Bu engellemeye karşı oturma eylemi gerçekleştirdik. Mesajımızı tüm Türkiye’ye ulaştırdık. Bu esnada BOTAŞ bir açıklama yapmak zorunda kaldı.

Bu açıklamada BOTAŞ, kendi uydurduğu bir iddiayı yalanladı ve “İsrail’e petrol satmıyoruz” dedi. Oysaki kimse BOTAŞ’ın İsrail’e petrol sattığını öne sürmemişti. BOTAŞ İsrail’e SATILAN petrolü ULAŞTIRIYOR.

İsrail’in en büyük petrol tedarikçilerinden Azerbaycan’ın petrolü, BOTAŞ’ın ortağı ve kısmi işletmecisi olduğu Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı üzerinden Türkiye’den geçiyor, İsrail’e ulaşıyor.

Enerji Bakanı Bayraktar “Biz petrolü taşımakla yükümlüyüz, hangi destinasyonlara ulaşıyor karışamayız” derken bunu ifade etmişti.

ŞİMDİ TEKRAR SORUYORUZ: - BOTAŞ, kime petrol taşıyorsun?

Taşıdığın petrolün siyonist katillere ulaştığını bilmiyor musun? 

Vanaları hangi gerekçelerle kapatmıyorsun? 2003 yılında BTC anlaşmasına ilave edilen belgelerin bu petrol akışını durdurma konusunda sağladığı hukuki olanaklara rağmen, neden adım atmıyorsun? Yalanları bırak, vanaları kapat! İşbirlikçi olma direnişçi ol!'

 

Yorumlar