HAMAS'TAN HUVVARE KASABASI İÇİN ÖNEMLİ ÇAĞRI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Abdülhakim Hanini, siyonist işgal rejimi tarafından korunan ve teşvik edilen yahudi yerleşimci terör çetelerinin Nablus'un Huvvare kasabasına yönelik saldırılarının ve şiddet eylemlerinin devam ettiğine dikkat çekerek, bu tür saldırıların bölge ahalisinin iradesini kıramayacağını ve onları topraklarını terk etmeye zorlayamayacağını dile getirdi. 

Görüntülenme: 403 Tarih: 28 Mart 2023 13:54
HAMAS'TAN HUVVARE KASABASI İÇİN ÖNEMLİ ÇAĞRI

Hanini yaptığı basın açıklamasında işgal güçlerinin bu kasabayı kuşatma altında tutmasına ve işgal askerleri tarafından korunan ve teşvik edilen yerleşimci terör çetelerinin de saldırılar düzenlemeye devam etmelerine tepki gösterirken, terör çetelerinin dün akşam yine saldırı düzenleyerek bazı araçları yaktıklarını hatırlattı.

Hanini açıklamasında, yerleşimci terörü ve işgal kuşatması karşısında Huvvare kasabası ahalisinin sahipsiz kalmaması ve bu ahalinin işgal saldırganlığı karşısında himaye altına alınması için gerekli girişimlerde bulunulması talebini dile getirdi. 

İşgal güçlerinin özel olarak himaye ettiği 400 civarında yahudi yerleşimci terörist 26 Şubat akşamı Huvvare kasabasında büyük bir yangın çıkarmış, insanlara silahlarla, bıçaklarla ve kamçılarla saldırarak yüzlerce Filistinliyi yaralamış, onlarca arabayı, evi ve iş yerini yakmıştı. Terörist çeteler Za'tere beldesinde de Samih Mahmud Aktaş isimli 37 yaşında bir Filistinliyi şehit etmişlerdi. Samih Aktaş, Türkiye'deki deprem sonrasında arama kurtarma ve yardım faaliyetlerine katılan Filistinli ekip içinde yer almıştı. 

Yerleşimci terör çeteleri bu olaydan sonra da söz konusu kasabanın ahalisine muhtelif zamanlarda saldırılar düzenledi, evlerine ve araçlarına zarar verdiler.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar