İŞGALCİ İSRAİL KUDÜS'TE BİR EVİ DAHA YIKTI

Filistinlilerin evlerini yıkarak ırkçı tasfiye politikasını uygulamaya devam eden siyonist işgal yönetimi bugün (14 Mart Salı) Kudüs'te yine Filistinlilere ait bir evi yıktı.  

Görüntülenme: 566 Tarih: 14 Mart 2023 02:35
İŞGALCİ İSRAİL KUDÜS'TE BİR EVİ DAHA YIKTI

Kudüs'teki yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri Ummu Tuba Mahallesi'ne buldozerlerle ve iş araçlarıyla baskın düzenledi. Sonra da ruhsatsız inşa edildiği iddiasıyla Muhammed Ebu Tayr ile kız kardeşine ait olan evi yıkmaya başladılar. 

Kaynaklar işgal güçlerinin, biri Muhammed İbrahim Ebu Tayr'a diğeri de kız kardeşine ait iki daireden oluşan binayı tamamen yerle bir ettiklerini dile getirdiler. 

Olay hakkında bilgi veren Sami Ebu Tayr iki dairenin inşaatının iki yıl önce tamamlandığını, içlerinde toplam 12 kişinin ikamet ettiğini ve her bir dairenin 90 m2'den oluştuğunu söyledi. 

İşgal güçleri yıkım esnasında bölge ahalisinin müdahalede bulunmasını engellemek amacıyla bölgeyi adeta bir askeri karargaha dönüştürdü ve yıkılması hedeflenen evin bulunduğu mıntıkaya giriş çıkışları kesin bir şekilde yasakladı. 

İşgal güçlerinin aynı zamanda Kudüs ahalisinden Fatıma Salim'e de, Şeyh Cerrah Mahallesi'nde bulunan evin bir odasının yıkılmasına dair karar verildiğine dair tebliğde bulundukları haber verildi. 

Kısa adı Şems olan İnsan Hakları ve Demokrasi İletişim Merkezi isimli bağımsız bir insan hakları kuruluşu, İsrail işgal rejiminin Şubat ayında Filistinlilerin ikamet veya iş için kullandıkları tesislerini ve binalarını hedef alan yıkım, yıkım uyarısı ve kapatma faaliyetleriyle ilgili bir aylık rapor yayınladı. 

Raporda işgal yönetiminin şubat ayı içinde Filistinliler tarafından kullanılan binalara ve tesislere yönelik yıkım, kapatma ve ileride yıkma tehdidi içeren uyarı amaçlı 187 işlem gerçekleştirildiği belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar