İSLAM İNKILABI DEVRİM MUHAFIZLARI TÜRKİYE İÇİN SEFERBER OLDU (VİDEO)

Türkiye’de 6 Şubat’ta meydana gelen yıkıcı depremin ardından, İmam Hamenei’nin emri ile harekete geçen İran İslam Cumhuriyeti kurumları depremzedelerin yaralarını sarmak için yoğun çaba sarf ediyor. 

Görüntülenme: 1407 Tarih: 18 Şubat 2023 17:22
İSLAM İNKILABI DEVRİM MUHAFIZLARI TÜRKİYE İÇİN SEFERBER OLDU (VİDEO)

İRİB muhabirinin bildirdiğine göre, Türkiye'nin güneyinde 14 milyon insan ağır kış şartlarında yaşamını sürdürmeye çalışıyor. İran Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Savunma Bakanlığı'nın yardım talebine olumlu cevap vererek depremzedelere kucak açtı. İslam İnkılabı Devrim Muhafızları Ordusu, binlerce kişilik ekibi ve tüm teçhizatıyla Adıyaman halkının yardımına koştu.

Bölgede yardım faaliyetlerini organize eden İranlı komutan şunları söyledi: "Biz buraya Büyük İran Halkının temsilcisi olarak geldik. General Hüseyin Selami'nin verdiği emirler doğrultusunda ilk etapta yaklaşık 100 tonluk yardım gönderildi. Her biri bir aileye uygun olacak şekilde 1500 ila 2 bin çadır kapasiteli çadır kent kuruldu. Yani şu an 2 bin aileye barınma imkanı sunulmuş oldu. İslami İran'ın misyonu budur, dünyanın neresinde olursa olsun bir Müslüman, bir insan zorluk çeker de dara düşerse kendisini sorumlu bilir. Bunu bir borç biliyoruz ve her ne kadar ihtiyaç olursa hizmet sunmaya hazırız. Herhangi bir sınır ya da kota belirlemedik."

İran İslam Cumhuriyeti Kızılay'ı, milyonlarca depremzedeye en kapsamlı yardımlarını ulaştırmaya devam ediyor.

Öte yandan İran İslam Cumhuriyeti kurumları, depremden zarar gören başta Halep olmak üzere Suriye’nin kuzey şehirlerinde de yaraları sarmak için canla başla çalışmaya devam ediyor.

Yorumlar