FİLİSTİN HALKINDAN TÜRKİYELİ DEPREMZEDELERE YARDIM

Türkiye'de faaliyet yürüten Filistin'le ilgili muhtelif kuruluşların organize ettiği yardım kampanyası ile oluşturulan 10 tırlık yardım konvoyu İstanbul'da düzenlenen buluşmanın ardından deprem bölgelerine gönderildi.  

Görüntülenme: 1126 Tarih: 15 Şubat 2023 09:21
FİLİSTİN HALKINDAN TÜRKİYELİ DEPREMZEDELERE YARDIM

Türkiye'nin güneyinde 10 ilini ve Suriye'nin kuzey bölgelerini şiddetle sarsan depremde zarar görenler için Türkiye'de yaşayan Filistinliler de "Filistin Sizinle" sloganıyla geniş çaplı bir yardım kampanyası düzenledi. 

"Filistin Sizinle" kampanyasının organizatörü ve Yurt Dışındaki Filistinliler Halk Kongresi Genel Sekreteri Muhammed Mişenniş, yardım konvoyunun yola çıkarılması vesilesiyle Başakşehir Belediyesi önünde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, bu kampanyanın Filistin davasında her zaman Filistin halkının yanında duran Türkiye halkına manevi bir mesajı niteliği taşıdığını ifade etti. 

Mişenniş, "Filistin Sizinle" kampanyasının depremin meydana geldiği ilk günden itibaren başlatıldığını ve yapılan çalışmalar neticesinde 10 tırlık bir yardım konvoyunun yola çıkarıldığını, önümüzdeki günlerde Filistin ve Suriye halklarına destek için yeni çalışmalar yapmaya da hazır olduklarını belirtti. 

Programda Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı İstanbul Milletvekili Hasan Turan da bir konuşma yaparak büyük deprem sarsıntısı karşısında Filistinlilerin yürüttüğü örnek çalışmayı takdirle karşıladığını dile getirdi. 

Konuşması esnasında gözyaşlarını tutamayan Hasan Turan, bu yardımın kendileri için çok büyük bir anlam ifade ettiğini, Filistin halkının kendisinin zaten yaralı olmasına rağmen Türkiye halkının acısını unutmamasını ortaya koyduğunu ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar