FİLİSTİNLİ KURUMLARDAN TÜRKİYE VE SURİYE'YE DEPREM YARDIMI

Filistin'deki resmi ve gönüllü yardım kuruluşları da Suriye'nin kuzeyinde ve Türkiye'de yaşanan sarsıcı deprem felaketinden etkilenenlere yardım etmek amacıyla bir acil yardım kampanyası yürütüyor.  

Görüntülenme: 542 Tarih: 10 Şubat 2023 11:59
FİLİSTİNLİ KURUMLARDAN TÜRKİYE VE SURİYE'YE DEPREM YARDIMI

Merkezi Suriye'de olan Filistin Yardım ve Kalkınma Komitesi isimli hayır kuruluşunun organizatörü Musa Kar'avi dün (7 Şubat Salı) yaptığı açıklamada, Suriye ve Türkiye'de yaşanan depremden zarar görenlere yardım amacıyla çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü dile getirdi. 

Bu arada Quds Press haber ajansı tarafından yayınlanan haberde de Filistin'in özellikle 1948'de işgal edilmiş bölgesindeki insani yardım kuruluşlarının da deprem felaketinde zarar görenlere yardım amacıyla kampanya yürüttüklerine dikkat çekildi. Yardım kampanyasına katılanlar arasında 48 Yardım Derneği, Hayat Yolu Derneği, Hayırlı Ümmet Derneği gibi muhtelif insani yardım kuruluşları yer alıyor. 

Suriye içinde faaliyet yürüten Filistin yardım kuruluşları da depremden zarar görenlere yardım amacıyla yoğun çalışmalar yürütüyorlar. Buradaki derneklerin elemanları aynı zamanda arama kurtarma çalışmalarına tam takım olarak katılıyor.

Musa Kar'avi, Suriye'de halen Filistinli birçok ailenin enkaz altında olduğuna dikkat çekti. Burada imkanların kısıtlı ve araçların yetersiz olması sebebiyle enkaz altında kalanların kurtarılmasında büyük zorluklar yaşanıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar