HAMAS'TAN DEPREM MESAJI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro üyesi Dr. Musa Ebu Merzuk, Türkiye ve Suriye halkını şiddetle sarsan deprem felaketi münasebetiyle yayınladığı mesajla taziyelerini iletti.  

Görüntülenme: 498 Tarih: 07 Şubat 2023 10:15
HAMAS'TAN DEPREM MESAJI

Ebu Merzuk, kişisel twitter hesabı üzerinden yayınladığı mesajda Türkiye ve Suriye'de deprem felaketinden zarar gören bütün herkes için büyük üzüntü duyduklarını, taziyelerini ilettiklerini, ölenlere Yüce Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilediklerini, enkaz altında kalanların salim bir şekilde çıkarılmasını ve zarar görenlerin tümünün yaralarının en kısa zamanda sarılmasını temenni ettiklerini dile getirdi. 

Ebu Merzuk depremin yaralarının sarılması için Filistin halkı olarak her zaman Türkiye ve Suriye halkıyla birlikte olacaklarını dile getirdi.

Filistin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Türkiye ve Suriye'deki deprem felaketi sebebiyle bu iki ülkede yaşayan Filistinli mültecilerden hayatlarını kaybedenlerin sayısının da 55'e yükseldiği bilgisi verildi. 

Filistin Dışişleri ve Yurtdışında Yaşayanlar Bakanı Siyasi Danışmanı Büyükelçi Ahmed Ed-Dik, Türkiye'de yaşayan Filistinlilerden 14, Suriye'de yaşayan Filistinlilerden de 41 kişinin deprem felaketi sebebiyle hayatını kaybettiğinin kesinleştiğini duyurdu.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar